Как се прави: Голи сарми

Приятно кулинарно разнообразие

Как се прави: Голи сарми
Снимка: Gotvach.bg
3.25 от общо 8 гласа

Малките, завити сармички са кулинарна класика и изпитание за търпението на всеки готвач. Ако обаче нямате никакво излишно време, а ви се хапва нещо вкусно, ще ви предложим следните две рецепти за лесни "голи" сарми. 

Голи сарми с кисело зеле
Необходими продукти: 
1 малка глава кисело зеле
500 г кайма
5 с.л ориз
2 глави лук
чубрица
черен пипер
червен пипер

Начин на приготвяне: 
Зелето се нарязва и се вари до омекване. Лукът се почиства и нарязва. Заедно с ориза и каймата се запържва в малко олио. Подправя се с червения и черния пипер. Всички продукти се смесват в тава, долива се вода или бульона от зелето и се пече до сваряването на ориза. Голите сарми се сервират топли.

Голи постни лозови сарми
Необходими продукти: 

20 бр лозови листа (пресни или стерилизирани от буркан)
1 глава лук
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. червен пипер
⅓ ч.ч. олио
½ връзка копър.

Начин на приготвяне: 
Олиото се загрява в дълбок тиган. В него се изсипва нарязаният на ситно лук и се разбърква добре. След около 1-2 минути се добавя и оризът.

Бърка се, докато оризът стане стъклен. Подправя се с червения пипер и ½ ч.л. сол. Към сместа се добавят нарязаните на ивици лозови листа и 2 ½ ч.ч. вода. Оставят се на слаб огън на котлона, докато водата изври и оризът се свари.

Когато ястието е готово, се добавят и нарязаният на ситно копър. Разбърква се добре. Може да се добави и сокът на ½ лимон, ако желаете по-кисел вкус.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Бърза рецепта – багета с кашкавален пълнеж

Руло "Стефани"

Пълнени тиквички с кайма

Зеле с кайма и ориз

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти