Ребърца с кисело зеле

Мариновани и вкусни

Ребърца с кисело зеле
Снимка: Бон Апети
3.25 от общо 4 гласа

Необходими продукти за 5–6 порции:
1,5 кг свински ребра
1 кг кисело зеле
500 мл бира
30 г свинска мас
2 стръка праз
3 дафинови листа
2 с. л. червен пипер
1 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
бял пипер и чубрица на вкус

Начин на приготвяне:

1. Свинските ребра се нарязват на парчета. В купа се смесват 300 мл бира, 1 с. л. червен пипер, 2 стрити дафинови листа, чесънът, кимионът, джинджифилът, солта, бял пипер и чубрица.

2. Месото се накисва в маринатата и се оставя за 2 часа.

3. Празът се нарязва наедро и се задушава в загрятата в тенджера свинска мас. Добавят се нарязаното на лентички зеле и останалият червен пипер.

4. Маринованото месо се поставя в глинен гювеч и се покрива със задушеното зеле.

5. Долива се остатъкът от бирата, поръсва се със стрития дафинов лист и се покрива с фолио.

6. Ястието се пече 30 минути във фурна на 220 градуса. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 2 часа.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти