Пиле с кисело зеле и горчица

Топи се в устата

Пиле с кисело зеле и горчица
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Ако разполагате с някой поизостанал от последната консервена кампания буркан с кисело зеле, сега е моментът да го използвате за тази бърза, ароматна и изпълнена с явна носталгия към зимните трапези рецепта.

Необходими продукти за 4:

4 парчета пилешко филе, по около 200 г
4 парчета бекон, по желание
2 с. л. олио или зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
1 сушена червена чушка, натрошена
600 г кисело зеле, фино нарязано
100 мл бяло вино
200 г заквасена сметана
1 с. л. пълнозърнеста горчица
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се подправя със сол и пипер и всяко се увива в парче бекон. Закрепват се с клечка за зъби. Пържат се в дълбок тиган в 1 с. л. загрято олио на умерен огън, около 5 мин.

Месото се изважда и в същия тиган се добавя останалото олио. Слага се лукът и се разбърква 2-3 мин. Добавят се сушената чушка и отцеденото зеле. Налива се виното и се оставя да къкри 10 мин. Слагат се сметаната и горчицата, връща се месото и всичко се оставя да поври заедно още 5-6 мин.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Киселото зеле всъщност е полезно

Вкусни сарми с кисело зеле

Варени свински крачета с кисело зеле

Ребърца с кисело зеле

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти