Класическа паста с малко продукти

Паста „Путанеска“

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

500 г паста „Ригатони“
150 г маслини „Каламата“ (без костилки)
60 мл зехтин
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
6 скилидки чесън
6 филета аншоа
4 сухи червени люти чушлета
2–3 стръка босилек
3 с. л. каперси
1 ч. л. сух риган
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пастата се вари в подсолена вода, до степен „ал денте“.

Чесънът и аншоата се смилат в блендер и се запържват в половината от зехтина.

Добавят се натрошените чушки, доматите, разполовените маслини, каперсите, риганът и щипка захар.

Сосът се готви 5–10 минути на умерен огън. По желание се овкусява със сол и черен пипер.

В него се пресипва пастата и се вари 1–2 минути.

Всяка порция се поднася с накълцан босилек и капки зехтин.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти