„Жената е едновременно ябълка и змия“: 20 цинични цитата на известни мъже за жените

жени винтидж
Снимка: iStock

Красива, сложна, изящна, необходима като въздуха – жената е вдъхновявала най-великите умове да творят и да създават шедьоври в нейна чест.

Днес сме събрали някои мъдрости на писатели, философи и други известни мъже, които са казали или написани леко скандални, но пък забавни и остроумни неща за жените. Някои ще ви възмутят, други може да ви накарат да признаете с неохота, че откривате в тях доза истина.

При всички случаи не бързайте да се сърдите на тези господа – повечето от цитатите, които открихме, са част от техни произведения и са излезли от съзнанието на техните герои. В тях бушуват мъдрост, объркване, страхопочитание, както и лека ирония към женския пол. А в някои ще откриете чувство за хумор и към природата на мъжете.

Едно обаче е сигурно – нито изкуството, нито животът, нито светът щяха да са същите без нас, дамите. И тези известни мъже също са го знаели.

Продължете в галерията и вижте кои са най-циничните цитати за жените, за които повечето от нас биха си казали „О, това не важи за мен...“, но все пак са интригуващи и остроумно написани:

20 цинични цитата на известни мъже за жените

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти