"Там, където има тъмнина, винаги дреме чудо": 10 цитата от "Времеубежище", които ще докоснат душата ти

Едно от светлите събития, с които ще запомним 2023, е отличието на писателя Георги Господинов за неговия "Времеубежище". Освен повод за световния му успех, който вярваме, че тепърва ще се разгръща, третият роман на Господинов е и своеобразна лечебница за души. Той се занимава с чувствителната материя на спомените, кани ни да поговорим за света от вчера и от утре.

Книгата ни отвежда на едно необикновено място – клиника за минало. Стаите ѝ, предназначени за лекуване на пациенти с деменция, са обзаведени като от някое минало десетилетие.

„Думата „времеубежище“ присъства във „Физика на тъгата“. Там героят се чуди, защо не е измислено още бомбоубежище срещу времето, защо няма „времеубежище“. Така че думата е от 2011, но някои думи стават актуални по-късно“ така авторът обяснява заглавието на романа, който излезе точно в началото на пандемията в България. 

"Времеубежище" е роман за личното преживяване на времето, лабиринт от думи, емоции и времена, завихрени заедно. Георги Господинов извежда читателя през трудностите на настоящето и му показва възможността за едни по-хубави бъдещи дни, но само ако той се вслуша в него.

Представяме ви 10 незабравими цитата от "Времеубежище", които ще докоснат душата ви:

10 цитата от "Времеубежище", които ще докоснат душата ти

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти