„Защо не искате деца“: 12 жени и техните откровени отговори, които ще ви изненадат

Повечето хора смятат, че майчинството е желанието, задължението и правилният път за всички жени. В резултат на това дамите често са притискани от роднини, медии и приятели да имат деца.

Идеята, че има жени, които по свое желание отхвърлят майчинството, е сравнително нова и кара някои да изпитват срам и неудобство. В крайна сметка всеки заслужава да избере дали иска или не да бъде родител.

Мнозина вярват, че е добре да чуем различни гледни точки по въпроса, за да гарантираме съпричастност към онези, които поемат по път, който се отклонява от нормата. Така същевременно предоставяме на жените свободата на избор.

Защо тези известни мъже решиха да нямат деца?

Дани Дънкан, инфлуенсър в социалните медии, която има над четири милиона харесвания в TikTok и описва себе си като „вашата приятелка без деца“, задава на последователите си именно този пикантен въпрос:

„Искам да знам коя е твоята причина номер едно да нямате деца.“

В поста си Дани уточнява, че никой не дължи обяснение защо предпочита да няма деца, но пък е любопитна да чуе причините на други жени, направили този житейски избор.

12 известни жени споделят защо нямат деца

Въпросът на Дънкан събира 63 000 харесвания и над 13 000 коментара от жени, които споделят защо са избрали да не стават майки.

В галерията събрахме някои от тях, които може да ви възмутят, изненадат или накарат да кимнете с известно одобрение. При всички случаи заслужават да бъдат чути, защото засягат правото на всеки човек на личен избор.

12 жени признават откровено защо не искат да имат деца

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти