12 известни жени и отговорите им на въпроса “Защо нямаш деца?”

сфсф
Снимка: Getty

В един от епизодите на популярния ситком “Зайнфелд”, героинята Илейн седи заобиколена от приятели с деца, докато те се обръщат към нея с репликата: "Ти трябва да имаш бебе!". Можем само да предполагаме, че милиони жени на възраст около 30 години са попадали в подобна ситуация на семейни и приятелски събирания.Те вероятно са гледали неловко, кимали са с глава и са се чудели какво точно да кажат, когато обществото изисква да знае кога ще имаш потомство и защо все още не си го направила?

Въпреки че все повече жени избират да отложат раждането или да останат без деца, очакването жената непременно да бъде и майка е все още високо. В представите на обществото женствеността и майчинството вървят ръка за ръка и това може да създаде много неудобни моменти за дамите, които поради някаква причина нямат деца. 

Трябва да знаете, че ако сте от хората, които някога са казвали нещо от рода на “Вече ти е време” и “Tи кога смяташ да имаш деца?”, може да бръкнете в рани, за които дори не подозирате. Не знаете дали тази жена има здравословен проблем, за който не е споделила, например, дали се чувства готова или дали изобщо иска да има деца. 

Каквато и да е причината, никоя жена не трябва да бъде поставяна в ситуация, в която да се обяснява защо няма деца. Но някои от най-известните жени все пак го правят. Предвид звездния им статут, те са обект на голям обществен интерес и навлизането в личното им пространство е неизбежно. Тези дами обаче дават отговор на въпроса “Защо нямаш деца?” с подобаващи стил и класа, които ни карат да ги харесваме още повече.

Вижте в галерията кои са те.

12 известни жени споделят защо нямат деца

Прочети още:

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти