Грабвайте куфарите! Тези държави ще ви платят, за да живеете в тях

Преместването е скъпо. Помислете за първоначалните вноски или гаранционните депозити и разходите за хамалски услуги – да не говорим за закупуване на нови мебели и декор! Дори ако новото ви място е точно в другия край на града, преместването може да ви причини сериозни главоболия. Какво говорим тогава за преместване в чужда държава?

►Напускайте работа: наемът в това райско място е само 1 евро

Не е нужно обаче едно преместване, било то и в чужбина, да бръкне надълбоко в джобовете ви. Всъщност някои държави дори са готови да подсладят сделката, като ви платят , за да се преместите там. (Да, наистина!)

10 места по света, които са като излязли от приказките

Защо една държава би ви платила, за да се преместите там? Къде е уловката? Възможно е някои да се нуждаят от помощ за повторно заселване на общности или искат да стимулират икономиката, като насърчават предприемачи и собственици на фирми да създадат бизнес там. 

►10 държави с хубави мъже, в които не достигат жени

Разбира се, това не е перфектното решение за всеки, но може да бъде достатъчно добро за вас, за да ви помогне да осъществите мечтаното преместване и намиране на работа в друга държава.

Преди да се потопите в списъка с държави, които приемат нови жители с помощта на финансови стимули, има няколко неща, които трябва да знаете.

Какво да имате предвид, преди да предприемете международно преместване:

Ако имате нужда от паспорт, за да се преместите, ще трябва също така да отделите сериозно проучване и обмисляне на цялото начинание. „Едно от най-важните неща, които трябва да обмислите, е дребният шрифт на някои от тези програми“, казва Никол Бошан , асоцииран брокер в Sotheby's International Realty. 

5 тайнствени места в България, които да посетите до края на 2024

Тези програми може да изглеждат твърде добри, за да са истина и може наистина да са такива, ако не отговаряте на изискванията за възраст или работа. Някои държави ще искат да работите конкретно в страната – включително да започнете нов бизнес – така че дигиталните номади наистина ще искат да се уверят, че разбират всичко, преди да опаковат лаптопите си и да се преместят.

Няколко думи за работата от разстояние: Бошан казва, че ще трябва да потвърдите с настоящия си работодател, че той наистина ще ви разреши да работите в чужбина. Трябва също така да проверите какви ще бъдат вашите данъчни задължения в чужбина.

А сега, към интересното - 6 държави, които ще ви платят, за да се преместите в тях.

Този списък в никакъв случай не е изчерпателен, така че не се тревожете, ако вашият нов дом не фигурира тук. Списъкът обаче може да ви даде представа какви са опциите ви и как можете (или не можете) да вземете такова решение предвид вашия начин на живот.

6 държави, които ще ви платят, за да живеете в тях

Прочетете също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти