7 от най-красивите места в света, които трябва да посетите преди да са изчезнали

Земята се променя експоненциално по-бързо с всяка година и някои от най-известните места на планетата вече демонстрират последиците от изменението на климата и човешката намеса, разказват vesti.bg. Тези емблематични места са натоварени с история, но претърпяват толкова много щети, че са изправени пред предстояща гибел.

Арката на Дарвин е последното емблематично място, което изчезна, тъй като прочутата скална формация в архипелага Галапагос се срути на 17 май 2021. Причината за колапса е естествената ерозия, според Министерството на околната среда на Еквадор, публикувало снимки в социалните мрежи, показващи само два скалисти стълба.

43-метровата скална формация е кръстена на британския учен Чарлз Дарвин, който посещава островите през 1835 г. и развива теорията си за еволюция, като изследва галапагоските чинки. Тази природна забележителност представляваше и популярно място за гмуркачите, тъй като е едно от най-добрите места на планетата за наблюдение на морски костенурки, китови акули, манта и много други. За щастие, при срутването няма пострадали водолази.

От природни чудеса и древни реликви до цели оживени градове, вижте местата, които трябва да посетите, преди да изчезнат от лицето на Земята в галерията ни:

7 места, които да посетите преди да са изчезнали

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти