Обичта е сила: родители жертваха живота си, за да спасят 10-месечните си близнаци от ужаса на "Хамас"

родители
Снимка: Facebook

Трогателната история на младо израелско семейство разтърси света. Родителите на 10-месечни близнаци са ги спасили от трагична съдба след терористичното нападение на "Хамас", но самите те са загинали, защитавайки децата си.

30-годишните Итай и Хадар Бердичевски са имали само няколко секунди, за да реагират, когато въоръжени терористи нахлуват в дома им, осъзнавайки, че те и двете им бебета може би няма да оцелеят.

Ужасените родители успяват да скрият 10-месечните си близнаци в тайно помещение само мигове преди терористи от "Хамас" да нахлуят в дома им.

Итай и Хадар смело са се изправили срещу терористите и са се били с тях, но за жалост са загубили живота си.

Чудото се случва, когато войници от израелската армия откриват двете деца живи в скривалището, повече от 12 часа, след като техните родители герои са жертвали живота си, за да ги предпазят.

Адар и Итай са служили в израелската армия като офицери и са държали оръжие у дома, посочват местни медии. Те успели да скрият бебетата си в т.нар. маммад – специално помещение за сигурност, изисквано от израелското правителство във всички нови сгради, и се върнали, за да отвлекат вниманието на бойците от децата.

"Успели са да скрият бебетата и са се били с терористите, нахлули в дома им", написа в Twitter израелският посланик в Колумбия Гали Даган. "Били с абрутално убити, а децата им са били сами над 12 часа. Представете си ужаса. Двама ужасени родителя, които се опитват да спасят живота на децата си. Деца, които сега са сираци. Трябва да помним тези герои."

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти