„Пробиваме с женска сила и енергия“: как млада българка успява в една мъжка професия

В най-женската седмица екипът на предаването „На кафе“ ни среща с една устремена към облаците млада дама, която е успяла в една от най-мъжките професии.

Ина Андонова е пилот и описва своята работа не просто като професия, а като „любов“. Тя самата обича авиацията заради невероятните емоции, които ѝ носи.

Приключението на Ина започва през 2017 г., когато все още е ученичка и, както много деца, започва да се пита с какво иска да се занимава в живота си.

На кафе
Снимка: кадри vbox7

Страстта ѝ към летенето запалва сестра ѝ, която също работи в сферата на авиацията. През 2028 г. Ина вече е започнала своето теоретично обучение за любител пилот. По-късно учи в училище за пилоти край Плевен.

10-те най-опасни женски професии в света

Ина не крие, че първият път, в който пилотира, е бил изключително вълнуващ.

„Инструкторът ми ми даде управлението на самолета и го усетих все едно си е моето нещо и искам с това да се занимавам“, спомня си тя.

Всеки път, когато чуе звука на двигателите, тя изпитва чувство, което само работещите в сферата на авиацията могат да разберат: „Свързвам го с настъпването на нещо ново.“

На кафе
Снимка: кадри vbox7

Днес, когато се качват на самолета, Ина и нейните колеги трябва да мислят за много строги процедури, свързани с полета и безопасността на пътниците. Вълнението от излитането обаче остава.

„Изпитвам невероятно усещане, че всеки ден е ново начало и всеки ден се старая да бъде по-добра, отколкото съм била вчера“, разкрива още тя и споделя, че най-важното е човек да обича това, което прави.

„Професията със сигурност изисква жертви от страна на пилотите, но ако си влюбен [в нея], можеш да го направиш.

Ина има послание към всички, които може би се съмняват дали могат да се справят с такава „мъжка“ професия: „Абсолютно всеки може да се занимава с това.“

жена пилот
Снимка: iStock

„Пробиваме в тази мъжка сфера с женска сила и енергия“, разсъждава тя. „Мисля, че жените са също толкова добри пилоти, колкото и мъжете, тук няма място за разделение между половете.“

8 изпитани начина да активираме женската си енергия

Какво още разкри Ина Андонова пред камерата на „На кафе“ за управлението на един самолет, предизвикателствата, с които се сблъсква, и как се подготвя за полет, разберете от видеото горе.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти