Всяка жена трябва да знае тези съвети: Как да отложите менопаузата с няколко години

Менопаузата е естествен биологичен процес, който обикновено настъпва при жени на възраст между 45 и 55 години и бележи края на репродуктивния период. Характеризира се със спиране на менструацията и намаляване на нивото на репродуктивните хормони, което води не само до физически, но и до емоционални промени. И въпреки че менопаузата се смята за напълно нормална част от живота на всяка жена, някои все още се чудят как могат да я забавят.  

Разбирането на фазите на менопаузата може да ви помогне да разберете по-добре естеството на настъпващите промени и да ги управлявате своевременно.  

Перименопауза - преходна фаза 

Това е така нареченият етап, водещ до менопауза, който обикновено започва при жени на възраст от 30 до 40 години. По време на перименопаузата животът на жената идва с чести промени в настроението, горещи вълни, нарушения на съня и нередовен менструален цикъл - всичко това се дължи на колебания в нивата на естроген и прогестерон.  

Менопауза - края на репродуктивния период 

Ако жената не е имала цикъл в продължение на 12 последователни месеца, менопаузата се диагностицира официално от лекар. Яйчниците спират да отделят яйцеклетки и производството на хормони значително намалява. Честите симптоми включват нощно изпотяване, вагинална сухота, наддаване на тегло и промени в либидото. Свързването с медицински специалисти през този период за съвет ще бъде отлично решение, за да не преувеличавате ситуацията и да я възприемате по-спокойно. 

Постменопауза - живот след менопаузата 

Третият етап настъпва след менопаузата и продължава до края на живота. Повечето от неприятните симптоми на менопаузата изчезват поради нормализирането на хормоналните нива, но постменопаузата не означава да се отървете от потенциални проблеми със здравето. По това време жените стават особено податливи на сърдечни заболявания и остеопороза, така че е по-добре да предприемат физическа активност, правилно хранене и редовни медицински прегледи. 

Вижте в нашата галерия кои са възможностите за забавяне на менопаузата: 

>>>ВИЖ ТУК<<<

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти