Създадено за NIVEA

Хиперпигментацията - защо се появява, как се премахва

Хиперпигментацията - защо се появява, как се премахва
Снимка: iStock/Getty Images

Пигментните петна са неопасно състояние на кожата, при което на някои участъци се появява значително по-тъмно оцветяване. Причината е в разстройването на производството на меланин - веществото, което отговаря за равномерното оцветяване на кожата ни.

Причините за появата на пигментни петна вече са отдавна изяснени. Основните са три - прекомерно излагане на слънце без слънцезащитен крем, хормонални промени при бременност и менопауза, възпаление на кожата (акне).

Можем ли да предотвратим хиперпигментацията

Снимка: iStock/Getty Images

Не можем да постигнем 100% гаранция, че никога няма да ни се образуват пигментни петна, най-малкото защото не можем да влияем на хормоните си. Но можем сериозно да намалим риска за появата им, като използваме щателно и през цялата година слънцезащитен крем за лицето. Така, дори да имаме пигментни петна по други причини, няма да им позволяваме да се влошават от слънчевите лъчи.

Ежедневното почистване на кожата, отказът от цигари и недоспиване, както и балансираният хранителен режим са също сред гарантите, че кожата ни ще е в оптимално състояние.

И тогава, ако все пак се появи хиперпигментация, ще знаем, че сме направили всичко възможно, за да я предотвратим.

Как се третират пигментните петна

Снимка: NIVEA

Откриването на вълшебни съставки против пигментни петна не е лесна задача. NIVEA например са проучили над 50 хиляди възможни активни съставки, които могат да повлияят върху меланина в клетките. Отнело им е над 10 години научна работа, за да достигнат до молекула с номер 630, най-успешната при балансиране на производството на пигментация и следователно и за намаляване на тъмните петна по кожата.

Така се ражда Luminous 630 - серия продукти за третиране на пигментни петна, която включва серум, дневен и нощен флуид, коригиращ цветен флуид и околоочен крем.

В продуктите се съчетава абсолютната иновативна съставка LUMINOUS 630 с витамин Е и активиращ клетките хиалурон. Тази комбинация има двойно действие - намалява петната, като същевременно предотвратява повторната им поява при редовна употреба.

Снимка: NIVEA

В дневния флуид е добавен слънцезащитен фактор 50 за максимална защита на кожата от появата или задълбочаването на пигментацията по лицето.

При редовна употреба ефектът на козметиката се проявява след втората седмица - относително бързо, когато говорим за процеси в по-долните слоеве на кожата.

За всички, които искат видимо да се справят с пигментните си петна “веднага”, серията е допълнена с цветен флуид за изравняване на тена.

Той прикрива несъвършенствата с естествен цвят и покривност, като същевременно намалява пигментните петна и подобрява равномерния тен с 67% за 8 седмици*.

Времето за реакция е сега.

Макар лятото да е периодът, в който се образуват повече пигментни петна, зимата е сезонът, в който те най-ясно си личат. В същото време по-кратките дни са чудесен момент да започнете да третирате пигментните си петна, защото слънчевата активност е ниска.

В комплекта Luminous 630 се включват и нощен, и околоочен крем за пълноценна грижа за кожата - не само без петна, но и с възвърната еластичност и подобрена хидратация.


*Според 21-седмично проучване сред 47 жени, 2020-2021г

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти