Как да се грижим за кожата на лицето си в периода на менопаузата

Платена публикация

VICHY
Снимка: VICHY

Всяка година 25 милиона жени преминават през менопаузата, която е естествена фаза в живота на всяка една жена. Очаква се до 2025 г. броят на жените в постменопауза по света да достигне 1,2 милиарда*.

Менопаузата представлява трансформация на тялото и духа, съпътствана от различни предизвикателства, през които преминава всяка жена. През този период жените често пренареждат своите приоритети, в следствие на което откриват нови интереси и хобита. Комуникацията с други жени, преминаващи през подобни събития, води до формирането на общности, базирани на подкрепа, както и на трайни приятелства. Важно е да се отбележи, че менопаузата не означава да поставяме живота си на пауза и че ежедневието може да продължи с естествения си ход, стига жените да усещат подкрепата на близките и семейството си.

VICHY
Снимка: VICHY

Световният ден на менопаузата, отбелязван всяка година на 18 октомври, има за цел да повиши осведомеността за това колко е важно да се подхожда с разбиране и подкрепа към жените, които преминават през този период от техния живот. Това е и време, в което жените споделят своя опит и се вдъхновяват една друга, за да посрещнат менопаузата с увереност и енергичност.

VICHY
Снимка: VICHY

В етапа, предхождащ менопаузата, постепенното намаляване на нивото на репродуктивните хормони оказва значително влияние върху организма. Този процес води до появата на различни симптоми, които се проявяват в целия организъм, включително и върху състоянието на кожата. Промените в нивата на естроген и кортизол ускоряват процеса на стареене на кожата, което води до загуба на хидратация и колаген, което допълнително допринася за суха, отпусната кожа и за появата на бръчки.

ВСИЧКО ЗАПОЧВА С НАШАТА КОЖА

Много неща могат да се променят по време на трите етапа на менопаузата, но първите симптоми можем да забележим във вида на нашата кожа.

VICHY
Снимка: VICHY

По време на перименопаузата, която бележи началото на хормоналните промени, жените често страдат от нередовен менструален цикъл. Този период носи със себе си различни физически симптоми като топли вълни, промени в кожата и растежа на косата, колебания в теглото и много други. Често се наблюдават и психически симптоми, като промени в настроението и безсъние.

След перименопаузата идва ред на менопаузата, която официално се счита, че започва, когато менструацията липсва повече от една година. В тази фаза, някои симптоми могат постепенно да намалеят като топлите вълни и промените в настроението. Въпреки това, други симптоми като стареене на кожата и рискът от остеопороза могат да се увеличат, което изисква по-редовна грижа за здравето. Менопаузата също води до хормонални промени, които засягат кожата на лицето, като намаляване на производството на колаген и еластин, както и намаляване на нивата на хормона DHEA.

VICHY
Снимка: VICHY

В тези етапи от живота на жените, подкрепата на най-близките приятели, семейството и партньорите е безценна, но има и още една специална сила, която ни предлага френският дермокозметичен лидер Vichy. Vichy са посветени на това да помагат на жените да се чувстват силни по време на пътуването наречено менопауза и да им осигурят подкрепа по време на този важен етап от живота им. В месеца посветен на менопаузата, Vichy ни напомня за това колко са важни подкрепата и увереността по време на този период. Тяхната мисия е да вдъхновят жените да се подготвят за предстоящите промени.

Въпреки че справянето със симптомите на стареенето и прехода към менопаузата може да изглежда предизвикателно, много жени се сблъскват с още една пречка - невъзможността да говорят открито с партньорите и приятелите си за тези важни промени, които настъпват в живота им и как те се отразяват на ежедневието им. Vichy е тук, за да ви подкрепи и да ви помогне да преминете през тази пълна с промени фаза от вашия живот. Като лидер с двадесет години опит в осигуряването на грижа за зряла кожа, Vichy формулира специална гама от продукти - Neovadiol.

VICHY
Снимка: VICHY

ПРОТОКОЛ НЕОВАДИОЛ ЗА ВСЯКА ФАЗА НА МЕНОПАУЗАТА

Продуктовата гама Neovadiol трансформира кожата на няколко нива и възвръща нейния младолик вид, обем, плътност, мекота и блясък. Протоколът за перименопауза включва дневна грижа с уплътняващ и изпълващ ефект, както и нощен крем с уплътняващ и ревитализиращ ефект, която има охлаждащ ефект. От друга страна, за периода след менопаузата, серията включва подхранваща дневна грижа за кожата и нощна грижа с подхранващ и стягащ ефект за постменопауза.

VICHY
Снимка: VICHY

ЕФЕКТИВНОСТ НА СЕРУМА:

-13% ОТПУСНАТА КОЖА*
-22% СТАРЧЕСКИ ПЕТНА**
+61% ЛИПИДИ НА ЕПИДЕРМАЛНАТА ПОВЪРХНОСТ***
-12% БРЪЧКИ****
+14% БЛЯСЪК*

* Клинична оценка, извършена на 42 жени след 2 месеца.
** Инструментално изследване на намаляването на размера на тъмните петна, проведено върху 41 жени след 2 месеца.
*** Формула с липиди, които компенсират намаленото количество себум по време на менопаузата.
**** Клинична оценка, извършена на 41 жени след 2 месеца.

Във всеки етап от менопаузата, като първа стъпка към перфектен протокол и преди дневна и нощна грижа, се препоръчва използването на Neovadiol Meno 5 BI-Serum, който активира 5 механизма срещу стареенето на кожата в менопаузата: стяга контурите на лицето, намалява видимостта на старческите петна, намалява бръчките, възстановява блясъка на кожата и възстановява липидите в повърхностните слоеве.

VICHY
Снимка: VICHY

БЕЗ ПАУЗА В МЕНОПАУЗАТА

Менопаузата е период от живота на всяка жена, който изисква безусловна подкрепа от близките, за да могат жените по-лесно да преодолеят множеството промени и потенциалните предизвикателства. Във фейсбук групата „БЕЗ ПАУЗА В МЕНОПАУЗАТА“, в която има почти 3 хиляди членове, жените открито говорят за своя опит и преживявания и търсят съвети относно как да се справят с промените, пред които са изправени. Въпросът, от който всички те се вълнуват е: Трябва ли да направим пауза по време на менопаузата? Каним ви да споделите своя опит в тази група, да се грижите редовно за себе си и да не позволявате на нищо да ви безпокои. Забавлявайте се и посрещнете своето ново Аз с отворени обятия!

За повече информация и съвети посетете платформата на Vichy, посветена на менопаузата, и с експертни съвети и правилна грижа се насладете на пътуването през поредната страница от живота си, наречена менопауза.

Повече информация за продуктите, както и за цялата гама на Vichy можете да намерите на сайта vichy.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти