Джейсън Момоа показва как се чисти вкъщи, Бен Афлек готви обир, а Натали Портман запява пред публика (Плейлистът на Edna №21)

Джейсън Момоа
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и събрахме в Плейлистът на Edna.

Препоръчвам да го направите и вие.

МУЗИКА

Цветен рай

Coldplay потопиха в цвят и Сао Пауло по пътя на турнето си “Head Full of Dreams” миналата година, което беше обявено за третото най-успешно в световната история. Записът е част от CD изданието “The Butterfly Package”, което включва изпълнения на живо от концерти и в Буенос Айрес, както и документалния филм “Head Full of Dreams”, разказващ 20-годишната история на групата. Даваме им срок да стъпят и у нас до 30-годишнината си.

За Коледа в черно и бяло

Още нещо, с което да озвучите празничните вечери през декември. Покрай подготовката на нов албум Джеймс Артър е намерил време да направи прочувстен кавър на „Тиха нощ, свята нощ“ със соул и джаз нотки, каквито на него му отиват най-много. Изненадата е, че подхождат добре и на коледната класика.

Пера, блясък и болка

Звучи тъжно и триумфално като Сиа, но всъщност го изпълнява Натали Портман. Eдна от песните, които австралийската певица създава за филма “Vox Lux”, e “Wrapped Up”. В него Натали е звезда, станала известна след като оцеляване при стрелба в своето училище и започва да композира. Лентата все още няма премиерна дата за България, но се надяваме филмовите дистрибутори да поправят този пропуск.

КИНО

Като за последно

Предстоящото заглавие от поредицата на „Отмъстителите“ постави рекорд за най-много гледания в първото денонощие след излизането си – цели 289 милиона. Разбираемо, предвид факта, че това се очаква да бъде грандиозното заключение на общо 20 предхождащи го филма и не е ясно кои от героите ще продължат напред за още. Трейлърът обаче не издава нищо от това, а акцентира върху драмата от предишния „Отмъстителите: Война без край“ от тази година.

С приятели на обир

Заглавието „Тройна граница“ е свързано с граничната зона между Парагвай, Аржентина и Бразилия, където да се бориш срещу организираната престъпност е почти невъзможнo. Там петима приятели, ветерани от войната, ще се опитат да оберат влиятелен наркотрафикант, за да използват поне веднъж уменията си в своя полза. Имате поне 5 причини да очаквате филма на Netflix: Бен Афлек, Оскар Айзък, Чарли Хънам, Гарет Хедлънд и Педро Паскал.

Зад гения на Шекспир

Кенет Брана отправя поглед към последните дни на Уилям Шекспир с режисурата на “All Is True”. Самият той играе великия драматург в компанията на Джуди Денч като съпругата на твореца – Ан Хатауей, и Иън Маккелън в ролята на приятеля му Хенри Ризли. Лентата представя версия за живота на барда след своебразното му пенсиониране и възможно ли е да загубиш представа за действителността след толкова време, прекарано сред измислени истории.

ОЩЕ

Мъже, взимайте пример

Заобичахме още повече Джейсън Момоа след това видео от гостуването му в комедийното шоу “Saturday Night Live”. Въпреки мачо имиджа си, актьорът не смята домакинската работа за „женска“ и с физическа сила буквално разбива стереотипите. Играчките му за почистване също са подчертано мъжки и нямаме против да ги купим за коледен подарък (дори и без да ни ги искат вкъщи).

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти