Джулия Робъртс взима уроци по известност, Лени Кравиц благодари на Джони Кеш, а Ариана Гранде - на бившите си (Плейлистът на Edna №20)

Джулия Робъртс
Снимка: Getty

Деница Димитрова

За понеделнично зареждане с енергия - заповядайте новия Плейлист на Edna с музикалните парчета и трейлъри от изминалата седмица, на които си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Като на филм

Вместо да отмъщава на бившите си с песен, Ариана Гранде им благодари с новия си сингъл “Thank U, Next”. Клипът към парчето пресъздава сцени от комедийни класики като „Гадни момичета“, „Професия блондинка“, „Мажоретки“ и „Събудих се на 30“. След смъртта на рапъра Мак Милър, с когото бяха заедно близо 5 години, и раздялата с годеника си Пийт Дейвидсън изглежда, че Ариана намира утеха в работата – стана ясно, че “Thank U, Next” дава името на нов албум, твърде скоро след последната ѝ колекция от юли тази година “Sweetener”.

Прегръдка по ноти

“Johnny Cash” на Лени Кравиц звучи успокояващо като прегръдка, от която бихме се възползвали в студените декемврийски дни. Имената на Джони Кеш и Джун Картър не са случайно споменати в текста. Когато през 1995 г. майката на Кравиц си отива заради рак на гърдата, музикантът е приютен в къщата на продуцента Рик Рубин близо до болницата. По това време там Кеш и Картър записват албум, а когато певецът научава тъжната новина, музикалната двойка е единствената компания, в която Лени се оказва, за да го утеши.

За edna легендарна Коледа

Коледният албум на Джон Леджънд със сигурност ще бъде част от саундтрака на празничните ни дни тази година. Колекцията се казва “A Legendary Christmas”, а част от него е джазираното “Have Yourself A Merry Little Christmas” заедно с Есперанца Сполдинг, от което няма как да не ви завладее усещане за коледен уют.

КИНО

Игра на кукли

„Добре дошли в Марвен“ е от режисьора на „Форест Гъмп“ Робърт Земекис  и разказва действителната история на друг необичаен герой. Марк Хоганкамп е жертва на нападение, която се възстановява с терапия, изграждайки град за кукли в двора си. Малките фигурки представляват хора от ежедневието му, включително и него самия, но настъпва момент, в който Марк ще трябва да бъде смел герой не само в рамките на играта. В главната роля е Стив Карел, когото очакваме да видим на голям екран през януари.

Новото старо

Романът на Виктор Юго отново вдъхновява за снимки. Сигурно си спомняте успеха на пълнометражния филм от 2012 г., но за разлика от него, „Клетниците“ на BBC ще бъде минисериал от 6 епизода и без песните от оригиналния бродуейски мюзикъл. Все още не е ясна премиерна дата, но знаем разпределението на ролите, сред които са Лили Колинс като Фантин и Доминик Уест като Жан Валжан.

Дисни и Брана

Кенет Брана отново режисира класическа история, този път с фокус към децата. „Тайната ба Артемис Фол“ е екранизация по романа на Оуън Колфър, където малък потомствен злодей ще се опитва да спаси баща си и семейното богатство. За младия Фърдиа Шоу това е актьорски дебют, а от останалите имена разпознаваме тези на Джуди Денч и Джош Гад.

ОЩЕ

Трай, бабо, за популярност

Джулия Робъртс беше гост на Елън Дедженерис през изминалата седмица, където актрисата получи скоростен урок по популярност в Instagram. Причината? Джулия наскоро се присъедини в социалната мрежа и засега има само 3 милиона последователи, а водещата – цели 60 милиона. Кадри от екзотични дестинации, форми като на Кардашиян, пай директно от Марта Стюарт, снимки от детството и стари приятели като Дърмът Мълрони от „Сватбата на най-добрия ми приятел“ са съветите, които не само носят лайкове, но и нещо по-ценно – смях.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти