Джерард Бътлър на опасна мисия, Матю Макконъхи в любовен триъгълник, а Бекстрийт Бойс - с нов албум (Плейлистът на Edna №19)

Джерард Бътлър
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и събрахме в Плейлистът на Edna.

Препоръчвам да го направите и вие.

МУЗИКА

С дъх на носталгия

Две от думите, с които винаги ще асоциираме 90-те, са Backstreet Boys. Ако обаче си мислите, че бой бандата безвъзвратно принадлежи на 90-те, сте в заблуда. Петте пораснали момчета обичат да издават албум през няколко години, а шест години след последния им през януари 2019 излиза новата колекция “DNA”. За да ни покажат какво да очакваме от нея, Backstreet Boys гостуваха в Шоуто на Елън Дедженерис с парчето си “Don’t Go Breаking My Heart”. Модерното им звучене е тук, макар и с танците отпреди две десетилетия.

Добре дошъл, коледен дух

Гуен Стефани издаде празничния си албум “You Make It Feel Like Christmas” oще миналата година, но решава да ни го припомни и в края на тази с видео към едноименната песен от него. Парчето е дует с любимия ѝ Блейк Шелтън, а клипът успява да бъде точно това, което би трябвало да е – глуповато, но все пак забавно, цветно и заразяващо с топло настроение. А Гуен е истинско вдъхновение за празничния стил този (и всеки друг такъв) сезон!

Б като безвремие

Класическа Белослава чуваме в новата ѝ песен „Дай ми време“, с което тя доказва, че стилът ѝ е неостаряващ. За първи път обаче я виждаме да танцува по хореография и сме приятно изненадани, че ѝ отива. Още нещо, което ще си пускаме, за да борим сивотата навън.

КИНО

Да танцуваш с живота

„Глория Бел“ на Себастиан Лелио (спечелил тазгодишния „Оскар“ за чуждоезичен филм) е римейк на собствената му лента „Глория“ от 2013 г. От Чили обаче той премества героинята си в Лос Анджелис, за да бъде изиграна от Джулиан Мур. Енергичната Глория е жена на средна възраст, която не се е отказала  от търсенето на любовта, но по пътя към нея ще се наложи да преоткрие радостта от това да изтанцуваш живота и сам. Заглавието е част от програмата на фестивала „Киномания“, така че се оглеждайте за дати на прожекции преди края на ноември, а и след това.

Бури и страсти

Райско място като Карибите ще се превърне в ад за капитан на рибарски кораб (Матю Макконъхи), когато бившата му съпруга (Ан Хатауей), сега женена за милиардер, моли старата си любов за услуга – да убие деспотичния ѝ мъж. Създателите обещават трилърът “Serenity” да бъде „секси“ и „ноар“, а двамата носители на „Оскар“ и сценарист като Стивън Найт („Лок“, „Табу“, „Пийки Блайндърс“ и др.) на едно място означава нещо, за което вече нямаме търпение в началото на 2019 г.

Безследно изчезнали

“The Vanishing” се основава на така наречената Мистерия на остров Фланан. Легендата разказва за изчезването на трима пазители на морски фар край Шотландия, което и до днес не е изяснено. В една от главните роли ще видим Джерард Бътлър – малко трилър разнообразие в поредицата му от екшън роли, което се надяваме да дойде и при нас през март.

ОЩЕ

Да пееш с робот

Джими Фалън кани в шоуто си поредна порция роботи. Сред тях този път е Мини Гепард, разработен, за да бъде изпратен вместо човешки същества за проучвания в опасни райони; робот, който храни хората с домати, когато го носят на рамене, и роботът София, която отново гостува в шоуто. Освен за да се похвали с постиженията си след последната среща с водещия, тя е довела и малката си сестра със същото име и новия си глас, който ѝ позволява да пее – скоро явно няма да има нещо, което роботите не умеят.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти