10 екопътеки в България, идеални за пролетна разходка

Пролет е, а заедно с нея у всеки се събужда желанието да се махне от града, да излезе на открито и да се потопи в атмосферата на раззеленилата се природа. Накъде да поемем обаче? Понякога цялото чудене направо ни отказва от това да се разходим някъде сред прородата и затова прибягваме до познатите удоволствия през уикенда. 

Страната ни обаче е изпълнена с прекрасни кътчета, които ще ви подействат разтоварващо и освежаващо и ще заредят приключенската ви батерия. Чудесен избор са множеството екопътеки, разположени на територията на България. Те ни отвеждат до някои от най-интересните и красиви кътчета в страната и правят възможно посещението на иначе недостъпни обекти. А пътят е повече от приятен и живописен. 

5 тайнствени места в България, които да посетите до края на 2024

►9 любими български дестинации, които искаме да посетим повече от веднъж

Така че, нарамвайте раниците, канете роднини и приятели и заедно се отправете на едно красиво бягство от ежедневието и стреса! Помнете само, че сте на гости на природата и това означава, че трябва да я пазите чиста и да не оставяте боклуци след себе си. :)

Ето кои са и нашите предложения за екопътеки, по които да поемете: 

Екопътека Каньонът на водопадите

екопътека
Снимка: peika.bg/sunrisinglife.com/otbivki/tripsjournal.com/traveler-diary.com/bestplacesinbulgaria.com/drumivdumi.com

Каньонът на водопадите е място за вълнуващ ден в гората само на 2-3 км от Смолян, по пътя за село Мугла. Имате на разположение маршрут с няколко отклонения и варианти за кратки и дълги преходи, като цялата обиколка е 6 км. Очакват ви дървени мостчета, стълби и разбира се, живописни водопади. Екопътеката е добре маркирана, има маси и пейки, където да седнете да си изядете сандвичите, дървена къщичка за почивка, изгледни площадки за красиви снимки.

►5 подценени дестинации в Европа, които да посетите още сега

Крушунската екопътека

екопътека
Снимка: peika.bg/sunrisinglife.com/otbivki/tripsjournal.com/traveler-diary.com/bestplacesinbulgaria.com/drumivdumi.com

Крушунската екопътека е най-късата в България, но за сметка на това една от най-посещаваните заради нереално тюркоазените води и приказните бели тераси на Крушунските водопади. Самите Крушунските водопади са обявени за защитена зона и се намират край град Летница, Ловешко. Екопътеката включва стъпала и мостчета, по които може да се изкачите до Крушунската пещера, край която можете да си направите и пикник.

Южнородопската екопътека

екопътека
Снимка: peika.bg/sunrisinglife.com/otbivki/tripsjournal.com/traveler-diary.com/bestplacesinbulgaria.com/drumivdumi.com

Южнородопската екопътека е известна още под името Дяволската пътека. Дълга е около 19км. Разходката ще ви заведе до няколко водопада в района, най-високият от които е 20м. Може би най-интересната забележителност там е Дяволският мост.

Вижте всички екопътеки в галерията:

10 екопътеки в България, идеални за пролетна разходка

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти