5 места по света, които са опасни за жени

Уж живеем в модерни и сравнително мирни времена, но по света все така си остават кътчета, които са опасни, особено за представителките на нежния пол. Ако се чудите кои са те, днес ви разкриваме именно това!

Бахамите

Факта, че посещавайки Бахамите, има шанс да бъдете изложени на редица рискове може да ви изненада, но точно поради големия наплив от туристи, нивото на престъпност на острова рязко се е повишило. Доклад на ООН от 2012-та сочи, че Бахамските острови са с най-високият процент на сексуални престъпления на Карибите.

Съветваме ви да се движите в по-големи групи и да не излизате извън курортните зони. Да следите храната и напитките си, и какво слагат в тях. 

Индия

Индия продължава да бъде гореща дестинация сред жените. Но държавата продължава да бъде честа жертва на терористични атаки. В миналото организации целенасочено са нападали обществени места, пълни с туристи – хотели, гари, пазари, кина и ресторанти. 

Съветваме ви да носите дълги, свободни дрехи, които покриват раменете ви. За препоръчване е още с пристигането си да закупите традиционни индийски тоалети. Приключвайте обиколките си преди да се стъмни. Сексуалните закани са често срещан проблем, затова в градове като Делхи ползвайте транспорт, определен за жени. 

Египет

Миналата година множество терористични организации, включително Ислямска държава, извършиха редица смъртоносни атаки в Египет. Въпреки това държавата остава невероятно интересна и посещавана дестинация. 

Ако все пак решите да Съветваме ви да уважите нормите за облекло. Избягвате да привличате внимание. Широки дрехи, които покриват китките, глезените и дори косата са за предпочитане. Контактът очи в очи може да бъде разбран като флирт, така че тъмни очила биха били от полза. Записвайте се в организирани групи за посещения на забележителности. В метрото ползвайте женските вагони. 

море заминавам пътуване
Снимка: Thinkstock

Мароко

Следващата държава с потенциално опасни места, където може да се случи терористична атака е Мароко.  Правителството предупреждава посетителите си за зачестилите случаи на  джебчийство, автокражби и улични грабежи, особено в по-големите градове и туристически дестинации.

Съветваме ви да носите чанта през рамо и да нямате видими скъпоценности. Избягвайте дрехи, разголващи корема, къси шорти и тънки презрамки. Ако се изгубите, не питайте мъж за посоката, а влезте в магазин и питайте жена. Научете полезни арабски и френски фрази.

Турция

Поради нашумялата политическа нестабилност и множеството терористични атаки включващи бомби, стрелба и взривове на публични места, Турция също се превърна в невероятно рискова дестинация за почивка.

Съветваме ви да носите по-консервативни дрехи. Предварително си вземете шал и го ползвайте, за да закривате главата си, ако е необходимо – например при посещение в джамия.  Ако се наложи да ползвате такси, хването го на добре осветени места с много хора и избягвайте да плащате с едри банкноти. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти