Най-красивите униформи, които превръщат борда на самолета в моден подиум

мода униформи стюардеси
Снимка: Turkish Airlines

Деница Димитрова

Към края сте на дълъг и изморителен ден. Пътувате час до летището, а след като все някак сте замъкнали куфарите си до мястото за чекиране, чакате още. Когато най-после се качите на борда на самолета, нямате търпение да облегнете глава, за да заспите.

Желанието ви за сън обаче изведнъж се изпарява. Вече не може да отлепите поглед от дрехите на стюардесите. Дали вече не сънувате, че случайно сте се озовали сред публиката на някое модно ревю, където представят последна колекция haute couture?

мода униформи стюардеси
Снимка: Turkish Airlines

Тази ситуация може наистина да ви се случи, ако имате щастието да попаднете на борда на някоя от авиолиниите, които обличат стюардесите като за котешка пътека.

Редица компании издигат униформите на служителите си на следващо ниво, обръщайки се към дизайнери на висша мода. За авиолиниите важно костюмите да включват и традиционни елементи на културата, откъдето произхожда компанията.

Така униформите постигат не само стил, който няма как да остане незабелязан, но и идентичност, която няма как да бъде сгрешена с друга. А на нас не ни остава нищо, освен да се наслаждаваме на полета и гледката не само през прозореца, но тази и на борда с нейните цветове, форми и материи.

мода униформи стюардеси
Снимка: Turkish Airlines

Вижте някои от най-впечатляващите облекла за стюардеси в галерията >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти