По-млада и свежа: открийте своя тип стареене на кожата за най-добра грижа

С годините много неща в тялото ни се променят и кожата на лицето ни носи едни от най-забележимите белези на остаряването. Признаци на умора, тъмни кръгове под очите, нови бръчки...

Всичко това може на моменти да ви разстрои или изплаши, но тези промени са признак, че имате пълноценен живот.

► По-млада кожа с ретинол: помага ли срещу тъмни кръгове под очите

С правилната грижа за тялото и здравето си, всяка Edna жена може да приветства спокойно и дори щастливо промените, свързани с възрастта.

А в днешно време имаме и всякакви оръция в стремежа да изглеждаме по-свежи и млади – продукти за красота, медицинска козметология, пластична, реконструктивна и естетична хирургия.

► За по-свежа и красива кожа: 10 алтернативи на ботокса, които имат страхотен ефект

Разбира се, човек не бива безразборно да се подлага на всякакви модерни процедури. Определянето на вашия тип стареене ще ви помогне да поемете по правилния път, който ще доведе до максимални резултати точно за вас.

Не винаги е лесно да се отговори на въпроса как младото лице се различава от по-възрастното. И все пак експертите посочват общо пет морфотипа при стареенето на кожата:

  • деформационен тип стареене
  • тип стареене с фини бръчки
  • мускулен тип стареене
  • уморен тип стареене
  • комбиниран тип стареене

Имайте предвид, че въпреки насоките и модерните процедури, за които Edna винаги разказва на своите читателки, индивидуалната консултация с дерматолог или козметолог най-добре ще ви помогне да изберете подходящите за вас процедури, както и козметика за домашна грижа за лицето.

► Често забравяме за тях, а не трябва: съветите на дерматолозите при бръчки по шията

От сайта womanhit разговарят с козметика Кристина Пирумова, която има 15 години опит в козметологията. Тя предлага как правилно да поддържате кожата си според нейния тип стареене.


Деформационен тип стареене
Първият морфотип е най-характерен за жените с наднормено тегло. Тяхната кожа често може да остане гладка до дълбока старост, но все пак се наблюдават свързаните с възрастта промени. Основните характеристики на морфотипа са:

  • подут и подпухнал овал на лицето;
  • подуване на тъканите;
  • двойна брадичка;
  • изразена назолабиална гънка;
  • торбички под очите;
  • увиснали клепачи.

жена лице кожа
Снимка: iStock

Поради тази причина, въпреки гладкостта на кожата, лицето не изглежда свежо. Основният проблем при този тип е изразената подкожна мазнина и кожата с разширени пори, която понякога задържа омазняване.

Наблюдава се и деформация на тъканите в долната част на лицето. Препоръчват се процедури, които спомагат за уплътняването на подкожните мазнини: масажи за укрепване на мускулите, гимнастика за лице, миостимулация, пилинг.

По правило филърите са противопоказани поради засиления ефект на подпухналост на лицето.

Продължете в галерията към пълния списък с типовете стареене на кожата и съветите на специалисти към какви процедури и практики да се насочите:

Открийте своя тип стареене и се погрижете за кожата си

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти