За по-здрава и сияйна кожа: Как да миеш лицето си като дерматолог

Миенето на лицето често е една от стъпките в рутината за грижа за кожата, която всъщност не изпълняваме както трябва. Какво толкова може да се обърка, питате се - малко измивен гел за лице, разтриваме и изплакваме. Е, нещата далеч не са толкова прости и най-вероятно допускате поне една-две малки грешки в тази първа и основна стъпка в грижата за кожата на лицето.

Начинът, по който миете лицето си, може да промени външния ви вид. Затова от Американската академия по дерматология са съставики кратък, но много полезен списък с нещата, които трябва и не трябва да правим, докато измиваме лицето си.

e
Снимка: iStock

Следвайте тези съвети от дерматолози, за да поддържате кожата на лицето си здрава:

1. Използвайте нежен, неабразивен почистващ продукт, който не съдържа алкохол.

2. Намокрете лицето си с хладка вода и използвайте върховете на пръстите си, за да нанесете почистващия продукт. Използването на кърпа, мрежеста гъба или нещо различно от върховете на пръстите ви може да раздразни кожата ви.

3. Устоете на изкушението да изтъркате кожата си, защото търкането дразни кожата.

e
Снимка: iStock

4. Изплакнете с хладка вода и подсушете с мека кърпа.

5. Нанесете овлажняващ крем, ако кожата ви е суха или сърби. Бъдете нежни, когато нанасяте крем около очите си, за да не дърпате прекалено силно кожата в тази деликатна зона.

6. Ограничете миенето до два пъти на ден и след изпотяване. Мийте лицето си веднъж сутрин и веднъж вечер, както и след обилно изпотяване. Изпотяването, особено когато носите шапка или каска, дразни кожата. Измийте кожата си възможно най-скоро след изпотяване.

6 съвета за по-добра грижа за кожата през студените месеци

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти