Таро подсказки за изпитанията на празничните дни

таро
Снимка: Edna.bg

Илиaна Смилянова

Най-сетне идват празниците. Мечтано, лелеяно време, за което често дълго се подготвяме. Организираме, каним, купуваме, опаковаме, чистим, подреждаме, готвим, сервираме, посрещаме...

И  нерядко, вместо да нахранят пълноценно ума, сърцето, душата, и тялото ни, в края им нерядко се оказваме малко или повече разочаровани, изнервени, уморени, претоварени, недоволни...

Ето някои идеи, онагледени с помощта на символите на таро, които могат да ни подскажат как да си помогнем не само „да преживеем“ празничните дни, но и да ги превърнем от мечти в едни от най-хубавите спомени в живота си.

таро
Снимка: Edna.bg

Най-напред да осъзнаем силата си и да поемем отговорност за празника си – а не да очакваме някой друг да ни го направи, като се погрижи за нас. Но и да не притискаме твърде много нито себе си, нито другите – и с очаквания, и с подаръци, и с усилия...

таро
Снимка: Edna.bg

 В празничните дни да отворим и домовете, и сърцата си, за да споделим онова, което имаме, и да потърсим онова, което все още не ни достига, за да се чувстваме вкъщи у дома си. Да се съберем с онези, с които не трябва, а искаме да бъдем. Не по задължение, а защото се ценим един друг, защото искаме и умеем да споделяме и да се веселим заедно.

таро
Снимка: Edna.bg

Да не  бягаме от отговорност, но и да не поемаме всичко върху плещите си; да не обгрижваме прекалено другите, като ги подтикваме така да бъдат само пасивни консуматори.

таро
Снимка: Edna.bg

  Да не се поддаваме на изкушението да залитаме в крайности – в храната, напитките, емоциите, общуването. Целебно е да се стремим към баланс между даване и получаване, между активност и почивка, между говорене и слушане. Близостта се ражда и в това да говорим помежду си, и в това заедно да помълчим.

таро
Снимка: Edna.bg

 Празниците, не по-малко от делниците, са време, в което имаме нужда от надежда, вяра и любов. Може би и затова най-вече се събираме заедно – да се подкрепим, да вдъхнем кураж на себе си и на ближния, да открием заедно и да споделим „живата вода“  която вдъхновява и изцелява и телата, и душите ни.

таро
Снимка: Edna.bg

 Най-празничната музика е изпята с нотите на споделеното общуване, в което се осмеляваме да се отворим, да кажем и да покажем съкровените си мисли, чувства и намерения – без маска и без грим. И да изслушаме внимателно, търпеливо и радостно и чуждата „мелодия“.

таро
Снимка: Edna.bg

 В суматохата на празничните дни е важно да усетим от какво наистина се нуждаем и да (си) го осигурим. За да предпазим и себе си, и другите от онова, което може и да е хубаво само по себе си, но ни е излишно тук и сега.

таро
Снимка: Edna.bg

 За да съумеем истински да се радваме и  веселим, е полезно да не се взимаме твърде насериозно. От помощ ни е и да бъдем гъвкави и адаптивни – и да се радваме и на малкото, защото от него се ражда голямото.

таро
Снимка: Edna.bg

 Празниците ни събират под един покрив с други, различни хора. Важно е да съумеем да намерим общ език с всекиго от тях – а понякога най-добрият начин да кажем нещо е да се вслушаме и да изслушаме...

таро
Снимка: Edna.bg

 За да се опазим от преяждане и препиване, които ни водят в последствие до недоволство и съжаление, е важно да умеем да се въздържаме и да не слагаме всичко на масата – и буквално, и преносно...

таро
Снимка: Edna.bg

 Когато се срещат двама души, се докосват две вселени. Какво да кажем за дни, в които се събират на едно място много, макар и близки, хора... Тогава срещите са трудни, а общуването почти невъзможно без компромиси, които ни помагат да открием общото помежду ни на територията на сърцето, отвъд понякога непреодолимите различия, поднесени от съжденията на ума...

таро
Снимка: Edna.bg

В суетнята около подготовката, а и след това, е целебно да намерим време да се усамотим, поне за малко, и да си отдъхнем – защото човешките батерии също имат нужда от зареждане. Достатъчно и качествен сън е жизнено необходим. А един от най-добрите лечители е тишината...

таро
Снимка: Edna.bg

Добре е да помним, че не винаги нещата са такива, каквито ни изглеждат. За да се предпазим от „оптични измами“, е добре да виждаме, докато гледаме, да чуваме, докато слушаме, и да не присъстваме формално в ситуации и отношения. За да не повтаряме стари грешки до безкрай и да съумеем да преминем през познати ситуации по нов, буден начин.

таро
Снимка: Edna.bg

 Подаръците могат да ни зарадват, но да се превърнат в бреме и за даряващия, и за получаващия. Най-ценният подарък е не онзи, който струва най-скъпо, а този, който е дарен и приет от сърце, с мисъл и чувство за другия.

таро
Снимка: Edna.bg

Да си пожелаем от сърце в празничните дни и нощи да застанем на една честота – тази на любовта и на споделянето с доверие на онова, което всеки от нас носи в историята на сърцето си. Тогава различията няма да застанат помежду ни, а всеки ще изпее своята мелодия в синхрон с общата празнична песен.

За да бъде светлина и в ума, и в сърцето, и в дома ни. И празниците да бъдат не празни дни, а пълни с безценни и непреходни подаръци, които не можем да купим в никой магазин по света.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти