Таро-календар за месец декември

Таро-календар за месец декември
Снимка: netinfo

Илиaна Смилянова

Според някои разбирания човек се ражда два пъти в живота си. Първия път – от майка си и баща си, а втория път трябва да се износи и роди сам, от самия себе си. Всяко раждане на нещо ново е и раздяла с нещо старо.

Декември като последен месец от календарната година подпомага този важен преход, като ни осигурява време и пространство да преодолеем привързаности, страхове и съмнения, да се преосмислим и в най-тъмното време от годината осъзнато да усилим светлината – в себе си и в света.

Вчера, днес и утре са лодки в морето на вечното настояще.

Използвайте възможността да направите последни промени-стъпки в рамките на тази година, преди да се отправите на плаване към насрещни нови брегове-възможности. За да облекчите ”багажа” си за предстоящото пътуване, оставете зад себе си вътрешни съмнения, противоречия, колебания. Осъзнато потърсете по-висока опорна гледна точка, която ги обединява и надхвърля. Изяснете отношения, затворете доброволно стари ”врати” – за да преминете на отсрещния бряг необременени и свободно да потърсите нов път и посока, храна за вътрешен растеж.

”Не забравяйте гостоприемството, понеже чрез него някои, без да знаят, са приели на гости ангели.”  Евр.13:2

Почетете и празниците, и делниците, и тъгите, и радостите –  през този месец и през цялата година.

Припомнете си с благодарност и срещите, и разделите – които донасят в живота ни онова, което ни липсва, което съзнателно и подсъзнателно сме пожелали, и отнасят онова, с което ни е време да се разделим.

”Всяко общуване е възпитание и самовъзпитание.”  С. Н. Лазарев

Отделете време и място за срещи и разговори, които сте отлагали поради невяра, страх, болка, разочарование. Отворете сърцето и ума си за потиснати, неизказани и непроявени чувства и мисли. Допуснете ново решение отвъд рамките на познанията и разбиранията си.

Бъдете готови да се променяте непринудено, непровокирани от болки и рани, подтиквани не от външни, а от вътрешни желания и нужди. Не чакайте друг да поеме отговорност за онова, което вие искате да изцелите.

Целта изцелява.

На основата на постигнатото и липсващото дотук се подгответе за нови възможности, за ново сътрудничество със себе си и с другите – в името на мирни лични и общи цели, на познание, скрито отвъд индивидуални и обединени усилия и интереси.

Погрижете се за този месец – връзка между края и началото, като за дом на вашите мечти, усилия, стремежи и надежди, място и време на вътрешни (скрити) и споделени съкровища. Като за храм, в който гостоприемно и сърдечно да посрещнете утрешния изгрев.

Таро-архетип – Обесеният, четирите Тройки.
Приказка – ”Аз ще те излекувам, каза Мечо”, Янош.
Филм –  ”Всичко, което изгубихме” (САЩ, 2007); ”Смяна на местата” (САЩ, 1983)
Книга – ”Кодът на душата”, Джеймс Хилман.

*Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти