Изцеляващата енергия на 2022: Година за любов и верни избори

жена мистично
Снимка: iStock

Илиaна Смилянова

Обгърнати от атмосферата на новата година, вече правим в нея своите първи стъпки, както навътре, така и навън. Предизвикани да изживеем отново годишния кръговрат, се учим (или си припомняме) да бъдем внимателни и смели, устойчиви и обновяващи се, страстни и деликатни, опознаващи, отстояващи и изненадващи себе си всеки ден.

Квинтесенцията на годината 2022 е 6 - това число в символната система на таро съответства на картата Влюбените. Тя от своя страна се свързва с море от възможности и предизвикателства, сред които са познание през грешки (с правото и неизбежността да грешим), любов и избори, направени от обич, а не от страх, милосърдие - през себе си към другите, спонтанност, сърдечност и непосредственост, завръщане към невинността и към познанието, че „малките“, обикновените хора и техните „малки“ избори имат решаващо значение за света, в който живеем всички ние.

карта Влюбените
Снимка: Koenigsfurt-urania.com

Влюбените са тясно свързани и с Ерос, с еротика, страст, със сексуалността като инструмент на изцелението и просветлението. Тяхната целебна енергия ни предизвиква да сме будни, да опознаваме непознати (свои) страни, да се отбраняваме, без да нападаме, да разделяме истината от лъжата, нужното от ненужното; да се освобождаваме от излишното - за да остава в живота ни онова, което е „по любов“.         

Сянката на годината e свързана с изкушението да затворим сърцето си (поради  страх, гняв, болка, разочарование), да (се) обезлюбим (и затваряйки сърцето си за страданието, да го затворим и за любовта). Свързана е с изкушението да разделяме, за да владеем, да се поддадем на провокации за разединение и противопоставяне, с представяне на нещата наобратно, със скъсване на връзката между форма и съдържание (когато нещата биват наричани с фалшиви, лъжливи думи и имена). Дяволът (изкушението) е сянката на Влюбените, а той не обича да чака - затова тази година ще ни е нужно и търпение в изобилие. Но ще ни е нужен и верният усет за това кога да да спрем да отлагаме раздялата с онова, което ни вреди, обърква ни и ни отдалечава от същността ни.

Сред заблудите на 2022 са и опасността от обвинения, от подмяна на представите и на водачите, от загуба на вярната мярка. А мярата е важна - каквото имаме ние, ни служи, каквото ни има нас, ни разболява, а онова, което обвиняваме, го овластяваме. Но „сенчестата” енергия и на тази година съвсем не е само отрицателна - с помощта на нейните уроци израстваме, възвръщаме силата си, проглеждаме за същественото, за което досега сме затваряли очите си.     

Какво те очаква през 2022 година според нумерологията

Шестицата сама по себе си е хармонично, балансиращо число, което се свързва и с уравновесяването на мъжката и женската енергия, с красотата, която ще спаси света, с милосърдието, с отвореното сърце, със смелостта, спонтанността, с опрощаването, със свободата и с верните избори. Можем да подпомогнем проявата на тази балансираща енергия в живота ни, като излизаме все по на светло, като виждаме и утвърждаваме светлината у себе си и другите, като намираме и следваме светли примери и верни водачи, а и самите ние ставаме вдъхновяващ и окриляващ пример за себе си и другите.

Енергията на 2022 ни помага да изцелим и да опростим и спомените си, и представите си за онова, което предстои. Помага ни да се отворим за любовта - отвъд страховете, отвъд грешките, които волно и неволно допускаме и които всъщност са неизбежни. Подсказва ни пътя обратно към рая чрез правото и свободата да избираме. Прави ни чувствителни за ангелската ни същност и за това как да се грижим за нейното добруване. Помага ни да разпознаваме гласа на душата и гласа на лъжата, които невинаги са лесно различими, и да бъдем добри партньори (на себе си и другите).

Честита и обична да ни е 2022 - година, която ни предстои вдъхновено, търпеливо и милостиво да опознаем и да обикнем. За да можем в края ѝ заедно с нея да сме опознали и да сме обикнали поне още една частица от себе си и от света.

Каква ще бъде 2022 според нумерологията

Прочетете още от Илиана Смилянова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти