Как да си направим домашен пилинг

Как да си направим домашен пилинг
Снимка: Thinkstock

Всяка дама иска гладка и красива кожа. За да я постигнете лесно и безпроблемно, е нужно да отстраните мъртвите клетки от епидермиса. Ще ви предложим няколко метода на домашен пилиг, споделени от Kozmetikata.com

Устни
От редовното ексфолиране на устните зависи не само тяхната гладкост и овлажненост, но и това как ще стои червилото върху тях. Скрабът за лице може да се окаже прекалено груб, затова е желателно за устни да използвате ексфолиант с дребни частици. Може просто да използвате гъба или мека четка за зъби за нежно масажиране и ексфолиране на кожата на устните.

Измиващи средства (гелове, мусове, течни сапуни), които съдържат бета-хидро киселина (ВНА) и алфа-хирдо киселина (АНА), също влияят положително. Може да използвате и домашни скрабове от захар или кафе.

Шия
Редовният пилинг (може да не е прекалено чест, както на лицето) изравнява цвета на шията, приближава го до този на лицето и подпомага подмладяването на кожата. Подходящи са скрабовете, които използвате за лице, най-добре на основата на гел. Но, за да бъде хидратирана кожата след пилинга, направете маска за лице и шия. 

Ексфолираната кожа по-добре възприема подхранващите маски.

Тяло
Гъбата и хаврлиената кърпа са помощниците за ексфолиране, които можете да използвате ежедневно. Купените или приготвените у дома скрабове с абразивни частици е най-добре да не използвате по-често от два пъти в седмицата.

Най-подходящо е да не се спирате само на определени скрабове, а да опитвате различни домашни смеси с кафе, захар, морска сол. Това премахва рутината в процеса на ексфолиране и го превръща в творческа процедура.

Подмишници
Не забравяйте за тях. Остатъците от дезодорант и крем за бръснене е необходимо да се премахнат.

Смпта се, че само редовният пилинг спасява от врастване на косъмчета след бръснене. Кожата на подмишниците обаче е по-тънка и чувствителна, затова е подходящо да използвате обикновена гъба, а също и скраб за лице.

Лакти и колене
При пилинга на тялото е необходимо да отделите внимание и на лактите и коленете. Достатъчно е по-старателно да правите ексфолирането с помощта на скраб за тяло и само след една две седмици кожата ще стане мека и гладка. За потъмняване в тези зони помага лимоновият сок.

Стъпала и глезени 
Това е още една зона с повишено внимание при пилинга на тялото. Ако редовно посещавате салон и правите педикюр, то проблемите при вас ще са незначителни. А тези, които не правят често тази процедура е необходимо да отделят повече време за поддържането на тези области.

Въпреки, че пемзата ефективно отстранява загрубелите участъци на стъпалата, не се препоръчва да я използвате често.

Меката и кадифено гладка кожа не е блян, просто е необходимо да отделяме малко време за себе си и ще я постигнем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти