Шоколадова процедура за лице и тяло у дома

Шоколадова процедура за лице и тяло у дома
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шоколадът притежава редица полезни качества, но освен, че е много вкусен, той би се отразил чудесно и на кожата ни.

В много спа студиа се предлагат процедури с шоколад. Ние обаче, ще ви дадем няколко насоки за домашни рецепти с ценната съставка.

За лице и деколте
Две супени лъжици разтопен горчив шоколад и една чаена лъжица зехтин се смесват. Консистенцията трябва да е леко затоплена и се нанася на предварително почистено лице и шия. След петнайсетина минути се отмива добре с топла вода.

Тази маска служи за подхранване и почистване на кожата, освен това ще й предаде по-тъмен и мек нюанс.

Скраб за тяло
Необходими са ви три супени лъжици какао на прах или същото количество разтопен горчив шоколад, една чаена лъжичка канела на прах, една чаена лъжичка джинджифил на прах и мляко.

Количеството на млякото се определя на око, така че да не се получи прекалено гъста маса. С получената смес добре изтривате тялото си и изплаквате обилно в вода. Не е нужна допълнителна употреба на сапун, тъй като ексфолианта се нанася на вече измита кожа

Канелата и джинджифилът засилват притока на кръв, което допринася за борбата срещу мастните натрупвания и подобряване на метаболизма.

Маска с лифтинг ефект
Черният шоколад и какаото са продукти, които имат подмладяващ ефект. За приготвянето на подмладяваща маска, която може да се използва за лице и тяло, са ви нужни шоколад, бяла глина и какъвто искате плодов сок.

Плодовият сок може да се приготви от продукти, с които разполагате вкъщи - лимон, малини. Маската се нанася върху лицето за 20 минути. Ако се появи пощипване, то консистенцията трябва да се измие с топла вода.

Тази маска ще предаде сияещ вид на уморената кожа, а малките бръчки се изглаждат още след първия път.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти