Крем-дезодорант, забъркан в домашни условия

Крем-дезодорант, забъркан в домашни условия
Снимка: netinfo

След като вече ви дадохме рецепта за домашен шампоан, домашен препарат за измиване и няколко вида маски за коса и лице, които може да си забъркате сами, е ред да ви разкажем и за направи-си-сам дезодорант.

Истина е, че много от продуктите на пазара не блестят с особено качество и запушват порите, което води до натрупване на токсини в организма. Ако сте ентусиасти и имате малко свободно време, може спокойно да опитате да си направите домашен продукт против изпотяване, който ако не друго, то поне няма да ви навреди по никакъв начин.

Необходими продукти:
2-3 супени лъжици кокосово масло
1/4 чаена чаша царевично нишесте
1/4 чаена чаша сода бикарбонат.

Смесете нишестето и содата. Бавно, чрез бъркане прибавете предварително разтопеното на водна баня кокосово масло. Бъркайте докато стане хомогенна смес.

Ако е прекалено сухо, добавете още кокосово масло или малко розова вода. Сложете получения дезодорант в кутийка от крем и нанасяйте върху кожата с пръсти или с памучно тампонче.

Хареса ли ви получената смес, спокойно може да си я забъркате пак, като няма да навреди да капнете една капка ароматно масло от жасмин, например, или друг ваш любим аромат. Етеричните масла притежават невероятни свойства.

Против изпотяване и неприятна миризма обаче, само мазилата няма да ви помогнат. Старайте се да носите блузи и бельо от "дишащи", памучни материи и избягвайте синтетиката. Освен това си взимайте ежедневно душ, ексфолирайте тялото си и не се навличайте с прекалено много дрехи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти