Кралски експерт: Принц Уилям е "опасно близо" до наследяване на трона

Възкачването на принц Уилям на британския трон може да се случи доста по-рано от очакваното - това споделя известният журналист, редактор и кралски експерт Тина Браун.

Браун, известна с книгите си "Хрониките на Даяна" и "Дворцовите документи", пише за The New York Times, че болестта на крал Чарлз III поставя Уилям, на 41 години, „в плашеща близост до възкачването на трона“.

Вижте величествените Кейт Мидълтън и принц Уилям на коронацията на крал Чарлз

Браун, бивш главен редактор на Vanity Fair и The New Yorker, описа подробно текущото състояние на кралското семейство след диагностицирането на 75-годишния Чарлз и на принцеса Кейт Мидълтън с рак.

►Какво следва за принц Уилям, след новината за рака на Чарлз III

„Казаха ми, че перспективата за това им причинява силно безпокойство“, продължава Браун, имайки предвид 42-годишните Уилям и Кейт, които биха могли да оглавят монархията. Кралският експерт обяснява, че двойката се е надявала още редица години да имат възможност да отглеждат децата си далеч от очите на обществеността, но възкачването на трона ще промени всичко.

Чарлз обяви, че е бил диагностициран с рак на 5 февруари, седмици след като се е подложил на лечение за увеличена простата.

„По време на скорошната болнична процедура на краля за доброкачествено уголемяване на простатата беше отбелязан отделен въпрос, който предизвиква безпокойство. Последвалите диагностични тестове идентифицираха форма на рак“, се казва тогава в изявлението на Бъкингамския дворец. „Негово Величество днес започна график от редовни лечения, през което време той беше посъветван от лекарите да отложи публичните си задължения.“

Подробностите за вида рак се пазят в тайна. Въпреки това, кралският репортер Омид Скоби сподели, че болестта на краля „не е рак на простатата“ в изявление, споделено чрез платформата X.

Около месец по-късно съпругата на Уилям, принцеса Кейт, разкри, че тя също е била диагностицирана с рак след коремна операция през януари. Седмици наред кралските наблюдатели спекулираха за състоянието на здравето на Кейт, тъй като тя остана до голяма степен далеч от общественото внимание.

►Притеснителен знак: Защо принц Уилям не носи брачната си халка?

„През януари претърпях голяма коремна операция в Лондон и по това време се смяташе, че състоянието ми не е раково“, каза тя във видео, споделено по целия свят на 22 март. „Операцията беше успешна, но тестовете след операцията установиха наличие на рак. Ето защо моят медицински екип ме посъветва да се подложа на курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение.“

Докато кралското семейство се справя с последиците от продължаващите им здравни битки, Браун съобщи в статията си за NYT , че „помощта от други членове на семейството е оскъдна“, но сподели, че кралицата консорт Камила и сестрата на Чарлз, принцеса Ан, са се задействали най-много, за да помогнат.

Поглед към охолния живот на децата на Уилям и Кейт

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти