Любов за милиони: кои са най-скъпите сватби в историята

Има хора, за които една сватба трябва да протече в най-тесен кръг от хора, без излишно разточителство и фойерверки - за тях важна е просто клетвата между двама души. За други обаче сватбата е повод за огромен и пищен празник и затова те не щадят усилия и средства, за да реализират приказката на мечтите си. 

Почти сигурно е, че ако си известна личност, която обича светлината на прожекторите или пък кралска особа, която трябва да отговори на очакванията на обществото и да спази семейните традиции, сватбата ти ще бъде изключително скъпа и пищна. Точно за такива сватби ще си поговорим днес. 

Най-скъпата сватба до момента е тази на Парис Хилтън и съпругът ѝ Картър Реум, разказа светският журналист Елизабет Методиева в предаването "На кафе".

Датата, на която известната наследница на фимилията Хилтън се венчала за своя любим, била специална - 11.11.2021 г. За да спази нумерологичната символика Парис сменила цели 11 булчински рокли в сватбения си ден.   

Тя и половинката ѝ избират хотел на цена от 20 000 долара за една нощувка, за да отпразнуват ергенското и моминското си парти, а цялата им сватба е оценена на 65 милиона щатски долара.

Ужасът на 10 катастрофални кралски сватби

Друга изключителна скъпа сватба е тази на принц Хари и Меган Маркъл през 2018 г. - на стойност от близо 46 милиона долара. Интересно е, че сватбата на Хари е много по-скъпа от тази на по-големия му брат Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 г. - на стойност от 34 милиона, отбеляза Методиева.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRIDES (@brides)

Най-много пари, точно 24 милиона, били изхарчени за охрана на сватбите и на двамата принцове - за да могат младоженците спокойно да минават през тълпите от хора.

80 хиляди долара пък е струвала само роклята на Кейт, а 8-етажната им торта е била на стойност 70 хиляди долара.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! News (@enews)

Въпреки че са звездно скъпи, сватбите на Парис Хилтън и принцовете Уилям и Хари съвсем не са най-разточителните. Вижте в галерията кои са истинските рекордьори в това отношение:

Любов за милиони: най-скъпите и пищни сватби в историята

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти