Прилики и разлики: Нека сравним кралските сватби на Уилям и Хари

сватби принц уилям и принц хари
Снимка: Getty

През последните години имахме късмета да станем свидетели на две сватби на британското кралско семейство. Кейт Мидълтън и принц Уилям си казаха „Да“ през 2011 г., а след това принц Хари и Меган Маркъл станаха съпруг и съпруга през 2018 г.  

Двете сватби имат някои ключови прилики, но като цяло са доста различни. В края на краищата, Уилям и Кейт вероятно ще станат крал и кралица един ден, докато Хари и Меган са дистанцирани от кралското семейство.  

Ние ви показваме някои разлики между двете пищни сватби, които може би сте пропуснали. 

Пътят до олтара  

принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън
Снимка: Getty

Трудно е да се проумее напрежението, което изпитват Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, докато вървят по пътя към олтара. Херцогинята на Кеймбридж е придружена от баща си Майкъл Мидълтън в големия си ден. 

За съжаление, бащата на херцогинята на Съсекс има здравословни проблеми на датата на сватбата ѝ, което му попречва да пътува до Лондон за голямото събитие. Меган тръгва сама по пътеката, преди да бъде пресрещната от принц Чарлз. 

Кралските сватбени торти 

принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън
Снимка: Getty

Внушителната сватбена торта с осем етажа на принц Уилям и Кейт е направена от Фиона Кернс за 160 000 долара. Двойката залага на плодов вкус, а за тези, които не са му привърженици, има шоколадова.  

Принц Хари и Меган избират лимонов пандишпан със сироп от бъз за големия си ден. Направена от Клер Птак, тортата струва между 60 000 и 75 000 долара. 

Целувката 

принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън
Снимка: Getty

Милиони зрители се включват, за да станат свидетели на първата целувка на младоженците от кралските двойки. Принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж показват първата си целувка на балкона на Бъкингамския дворец след сватбената церемония в Уестминстърското абатство. 

Първата брачна целувка на Принц Хари и херцогинята на Съсекс е точно пред параклиса "Свети Георги" след сватбената церемония. И двете двойки греят от щастие, докато тълпите ги аплодират.  

Двете тиари 

принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън
Снимка: Getty

Един аспект, който отличава кралските сватби от останалите, са невероятните тиари, които булките носят за събитието. 

На сватбата си Кейт носи тиара от Cartier, която е подарена на кралица Елизабет II на 18-ия ѝ рожден ден. Меган също носи тиара, която принадлежи на кралицата. Diamond Bandeau Tiara е проектирана през 1932 г.  

Годежните пръстени 

принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън
Снимка: Getty

Годежният пръстен, който принц Уилям подарява на Кейт Мидълтън, някога е принадлежал на покойната майка на Уилям, принцеса Даяна. Сега оценен на 400 000 долара, 12-каратовият пръстен включва овален син сапфир. 

От своя страна годежният пръстен на Меган е с приблизителна цена от 200 хиляди долара. Той е произведен в Ботсвана и има в основата си скъпоценен камък – диамант, заобиколен от подобни по размер диаманти, които са взети от личната колекция на Даяна.   

Двете сватбени рокли 

принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън
Снимка: Getty

След кралските сватби всяка херцогиня сменя роклята си и се отправя към сватбеното тържество, което принц Чарлз организира за всеки от синовете си и техните нови съпруги.  

Кейт носи класическа бяла рокля на Alexander McQueen на приема.  

Роклята на Меган е проектирана от Stella McCartney и струва около 157 000 долара.  

Поглед отблизо към красивите букети 

принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън
Снимка: Getty

Сватбените букети, които Кейт и Меган държат на сватбите си, изглеждат доста сходни, но има важни разлики между двата. Деликатният малък букет на Мидълтън е проектиран от Шейн Конъли и включва изцяло бели цветя, всяко от които представлява нещо, което двойката желае за брака си, като например щастие и постоянна любов. 

Проектиран от Филипа Крадок, букетът на Меган включва цветя, подбрани ръчно от принц Хари, символизиращи надеждите за техния брак, включително отдаденост и любов. 

Младоженците 

принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън
Снимка: Getty

И принц Уилям, и принц Хари са служили в армията и носят униформите си в сватбените си дни, тъй като е традиция кралските младоженци да се женят във военно облекло.  

Уилям, който е полковник, носи червена униформа на ирландската гвардия. Той е първият кралски младоженец, облечен в червено, след капитан Марк Филипс през 1973 г. 

Принц Хари носи военна униформа на Blues and Royals в деня на сватбата си.  

Цената на всяка сватба 

принц хари меган маркъл принц уилямс кейт мидълтън
Снимка: Getty

Не е тайна, че и двете кралски сватби струват доста над средното за обикновено семейство. На всеки детайл от събитието е отделено необходимото внимание, тъй като бракосъчетанията в британското кралско семейство стават част от историята.  

Общо сватбата на принц Уилям и Кейт през 2011 г. е домакин на 2500 гости и струва 34 милиона долара. През 2018 г. сватбата на принц Хари и Меган има по-малко гости (600), но струва 55 милиона долара. 

Приканваме ви да си припомните двете кралски сватби в нашите галерии:

Не една, а цели две целувки: Емблематичната поява на Кейт и Уилям в деня на сватбата им
Сватбената вечеря на Меган и Хари

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти