Разказ от първо лице: забранената любов на „другия принц Уилям“ и унгарския модел Зузи Старклоф

Бихме искали да ви разкажем малко повече за личния живот на любимеца на нацията на миналия век, на когото е кръстен самият принц Уилям. Представяме ви братовчеда на кралица Елизабет, кралския Джеймс Бонд, принц Уилям от Глостър. 

През 2015-та година Зузи изненадващо дава интервю за Channel 4 във връзка със създаването на документален филм за принца. И до ден днешен тя носи верижка с пръстен, върху който има лебед и буквата "W" (W като William), подарен ѝ от мъжа, когото все още нарича любовта на живота си.

Връзката им започва като в приказките, но има трагичен край. Но нека започнем отначало.

Внукът на крал Джордж V е най-привлекателният и най-популярният член на кралското семейство за времето си. Кралски биограф го описва като аристократичен нешлифован диамант:

„Забележителен младеж с обещаващо голямо бъдеще – изключително интелигентен, изключително силен, с приключенски дух и изключително секси.“

Въпреки популярността си, принц Уилям предпочита да избягва светлината на прожекторите. Избира да замине в чужбина, вместо да се посвети на задълженията на кралските особи:

„Сякаш двама души живееха в мен. От една страна, принц Уилям, член на кралското семейство, застрашен заради произхода си. От друга страна, индивидуална личност със собствени мисли и амбиции. Понякога усещах, че според ситуацията сменях собствената си идентичност.“

Именно амбицията му го сблъсква със Зузи, жената. Мястото е Токио, Япония. По това време Зузи е самотна майка и се радва на процъфтяваща кариера като модел:

„Аз и още едно момиче бяхме новите лица на известна марка в Япония. Бях много заета, дъщеря ми беше с мен, по това време беше тийнейджърка, имах много приятели, срещах се постоянно с интересни хора. Няколко пъти бях на вечеря с Шон Конъри, който беше там за снимките на новия си филм.“

През септември 1968 година принц Уилям е назначен в английското посолство в Япония. Тъй като силно се увлича се по авиацията, решава сам да лети дотам от Лондон. Пътуването му отнема 16 дни.

Зуси си спомня, че е нямала търпение да срещне кралската особа с визия на холивудски актьор: 

„Мой познат организираше бал с маски и реших, че ще е забавно да поканим принц Уилям. Написахме му бележка, която гласеше:

„Скъпи принце,

Чухме, че си душата на компанията. Освен това си загубих обувката.

От Пепеляшка“

15 любовни истории от Холивуд, които ни разчувстваха

„Бях облечена като индийска принцеса, а Уилям се беше маскирал като „Самотния рейнджър“ с черно наметало и маска. Беше много забавно. Беше ужасно привлекателен и много висок, сякаш е излязъл от филм с Джеймс Бонд и Шон Конъри.“

Приближава я и пита: „Мога ли да поканя Пепеляшка на танц?“

И така, във вихъра на танца се ражда и любовта...

Тайното любовно гнездо

Чувствата ми са бурни и споделени. Зузи признава, че 3 месеца след запознанството им принцът ѝ казва:

„Никога не съм предполагал, че любовта може да бъде толкова красива.“

„Завива ми се свят само като си спомня този момент. Беше прекрасен комплимент“, продължава разказа си бившият модел.

Двойката наема дом близо до океана, където да се срещат тайно. Уилям обожава да готви и ѝ приготвя закуска всяка сутрин. 

„Той в никакъв случай не беше разглезен, напротив, скромността му се харесваше на всички около него.“

30 кралски скандала, които разтърсиха монархията

Бившият бизнес сътрудник Шигео Китано разказва за Channel 4, че Уилям е бил лудо влюбен в Зузи:

„Тя беше много красива, с големи кафяви очи и дълга кестенява коса. Имаше стил и грация. Владееше японския език безупречно и поразяваше със своя ум.“

Когато мълвата, че Уилям се среща със самотна майка, стига до Великобритания, кралското семейство решава да вземе мерки.

Принцеса Маргарет, братовчедката на принца, пристига в Токио през 1969-та за „Британската седмица“. Инициативата се фокусира върху подобряването на британските и японските търговски отношения. За всички обаче е ясно, че тя е тук и за да провери какво се случва с Уилям. 

Зузи разказва:

„Когато видях принцеса Маргарет за първи път, тя влезе в театъра като почетен гости. Всички се изправихме. Някой ѝ прошепна нещо и посочи с пръст към мен... Тя изглеждаше много изненадана.

С Уилям проведоха дълъг разговор. Беше ми любопитно какво ще каже за мен. Не исках да притеснявам Уилям с въпроси. Всичко, което той ми каза след срещата им, беше:

„Ти си прекрасна и интересна. Тя не ме обвинява, че съм се влюбил в теб.“

Според биографа Кристофър Уилсън тайната мисия на Маргарет е да сложи край на връзката им. Реакцията ѝ впоследствие обаче не е изненада – на нея също не ѝ е позволено да се омъжи за мъжа, когото обичаше, Питър Таунсенд.

► Когато дългът надделее първи, но любовта печели 70 години по-късно: преплетените истории на принцеса Маргарет и принц Хари

Маргарет се връща в Лондон и пише писмо до братовчед си, в което го съветва да изчака и да види как ще се развият нещата с времето. Законът гласи, че всеки наследник на трона трябва да получи разрешението на кралицата да се ожени, а Зузи не изглежда подходящ избор. Тя от своя страна обаче е непоколебима:

„Чувствата ми към Уилям нямаха нищо общо с титлата му, нито с желанието ми да стана принцеса. Уилям беше наясно с това.“

Принцеса Маргарет - бунтарката, красавицата... сестрата на Елизабет

Раздялата

През 1979-та принц Уилям решава да се ожени за Зузи. Когато баща му получава инсулт обаче той е принуден да се върне обратно в Англия. Там е остро критикуван и насърчаван да сложи край на връзката си.

Принцът все пак е твърдо решен да запознае семейството си със своята любима. Когато това се случва, всички са топли и гостоприемни, но въпреки това ясно заявяват, че взаимоотношенията им нямат бъдеще (според кралският биограф през 60-те и 70-те години на миналия век кралското семейство се чувства несигурно и се тревожи за миналото си и всичко, което може да опетни репутацията му). 

Двамата се събират и разделят няколко пъти през следващите две години, но Зузи никога не подлага на съмнение намеренията на мъжа до нея.

В деня на трагедията – 28 август, 1972 година, Уилям е само на 30 години. На ръката си носи копие на пръстена, който ѝ подарява като обещание за вярност и вечност. В онзи ден тя има покана да ги придружи, но отказва заради други лични ангажименти.

Зуси прекарва остатъка от живота си в Колорадо. Никога не се възстановява от тази загуба. 

„Не минава нито ден, без да мисля за него. Нито ден.“

Зузи си отива през май 2020 година на 83-годишна възраст. До нея е партньорът ѝ Дон Сундин, дъщеря ѝ Андреа и двамата ѝ внуци.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти