Звездни архиви: Силвестър Сталоун и Ричард Гиър стигнали до бой заради принцеса Даяна

Годината е 1974-та. Двама холивудски красавци в зората на своята бляскава кариера - бъдещият Роки и бъдещият чаровен бизнесмен от "Хубава жена", са избрани да си партнират във филма "The Lords of Flatbush".

Когато обаче излиза по кината, Ричърд Гиър го няма никъде - Пери Кинг поема ролята на Чико заради напрежението между двамата актьори. Самият Силвестър Сталоун споделя в интервю през 2006-та:

"Така и не намерихме общ език. Той не спираше да се прави на важен с голямото си кожено яке, сякаш беше нещо много повече от останалите."

Това, разбира се, не е всичко. По време на заснемането на сцена, в която двамата трябва да се бият, Гиър сякаш приема нещата твърде насериозно:

"Казах му да олекоти ударите, но той не излезе от образ и не искаше да ме чуе."

Чашата на търпението прелива, когато двамата се хранят на задната седалка в малка кола по време на обедната почивка. Силвестър яде хотдог, а Ричард - пилешко с горчица, което преднамерено консумира точно над бедрото му. Част от соса капва върху панталона. Реакцията на Роки е крайна - удря го с лакът и го изхвърля от колата. Екипът бързо разбира за случилото се и уволнява Гиър.

Е, всеки от тях поема по пътя си, за да преследва собствените си цели. Враждата между тях обаче си остава и дори прераства в остър сблъсък години по-късно. Причината е принцеса Даяна, а главният разказвач - Елтън Джон.

Английската музикална легенда издаде официалната си автобиографична книга „Аз, Елтън Джон” преди година, в която разказва и за покойната принцеса Даяна и ефекта, който е имала върху околните, независимо дали са обикновени хора или филмови звезди.

сивестър сталоун гиър
Снимка: Getty

Ето я и цялата история за любовния триъгълник между Лейди Ди, Силвестър Сталоун и Ричард Гиър:

„Даяна беше надарена, тя общуваше с лекота и беше благословена със способността да накара хората да се чувстват напълно комфортно в нейната компания. През годините, в които я познавах, тя беше приказен събеседник, най-добрият гост на вечеря, невероятно недискретна, истинска клюкарка: можеш да я попиташ каквото и да било и тя ще ти каже.

Но, ако aз бях впечатлен от Даяна, това не беше нищо в сравнение с влиянието ѝ върху мъжете, които си падат по жени.

Те губеха ума си в нейно присъствие: просто бяха напълно омаяни от нея.

Докато работех по филма „Цар Лъв”, шефът на Дисни дойде в Англия и аз и настоящият ми съпруг Дейвид Фърниш организирахме вечеря в негова чест. Той много искаше да се запознае с принцеса Даяна. Поканихме нея, Джордж Майкъл, Ричард Къртис и съпругата му Ема Фройд, Ричард Гиър и Силвестър Сталоун, които по това време бяха в страната.

Станах свидетел на най-особената сцена.

Почти веднага Ричард Гиър и Даяна изглежда бяха погълнати един от друг.

Към онзи момент тя вече беше разделена с принц Чарлз, а Гиър – със Синди Крауфорд. Двамата седяха пред камината, погълнати от разговор.

Съвети за красота от принцеса Даяна

Докато останалите също разговаряхме, нямаше как да не забележа странната атмосфера в стаята. Съдейки по погледите, които не спираше да им хвърля, изглежда, че новоразцъфналото приятелство между Ричард Гиър и Даяна изобщо не се харесваше на Силвестър Сталоун.

Мисля, че той дойде на вечерята с изричното намерение да впечатли принцеса Даяна, само за да види как плановете му са съсипани.

В крайна сметка вечерята беше сервирана. Влязохме в трапезарията и седнахме на масата. Или поне повечето от нас го направиха. Нямаше и следа от Ричард Гиър или Силвестър Сталоун.

Всички начини, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол

Помолих Дейвид да отиде и да ги намери. Той се върна с двамата, но имаше доста странно изражение.

„Елтън, имаме ... ситуация”, промърмори той.

Оказа се, че той е намерил Сталоун и Гиър в коридора, приближавайки се един към друг, очевидно на път да уредят различията си относно Даяна с юмручен бой.

Дейвид успя да успокои нещата, като се престорил, че не е забелязал какво става и казал: „Хей, момчета! Време за вечеря!”,  но Силвестър очевидно все още не беше щастлив.

След вечерята Ричард Гиър и Даяна отново седнаха заедно пред камината и Силвестър изхвърча от вкъщи.

„Никога нямаше да дойда, ако знаех, че "принцът на бял кон" ще е тук”, каза той, докато аз и Дейвид го изпращахме на вратата. 

После добави: „Ако я исках, щях да я имам”.

Успяхме да изчакаме колата му да се отдалечи достатъчно, преди да избухнем в смях."

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти