Притеснителен знак: Защо принц Уилям не носи брачната си халка?

Решението на принц Уилям да не носи брачна халка изглежда няма нищо общо с изчезването на принцеса Кейт от очите на обществеността.

41-годишният Уилям продължава да излиза за кралски ангажименти, докато Кейт, на 42, гледа да не се появява на публични места след планираната ѝ коремна операция, която претърпя в началото на годината. Дворецът Кенсингтън каза още през януари, че Кейт се възстановява от процедурата и ще поднови кралските ангажименти след Великден.

Вижте величествените Кейт Мидълтън и принц Уилям на коронацията на крал Чарлз

►Конспирация или тайната на двореца: Двойничка на Кейт Мидълтън я замества в публични изяви?

Зорки наблюдатели на кралската двойка бързо забелязаха през това време, че Уилям няма брачна халка на пръста си.

Въпреки че това наблюдение само подхрани слуховете за брака на двойката и спекулациите, че Кейт ще се оттегли от светлината на прожекторите, изглежда, че Уилям всъщност никога не е носил брачна халка! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Us Weekly (@usweekly)

Преди сватбата на Уилям и Кейт през април 2011 г., дворецът потвърди, че Уилям няма да носи пръстен на големия ден.

►Нищо не е перфектно, дори кралските сватби: пет гафа, които никога няма да забравим

„Ще има само един пръстен, което е в съответствие с желанията на принц Уилям и Катрин“, каза тогава кралски говорител пред US Weekly. „Доста обичайно е да има само един пръстен в обществото или на кралските сватби. Същото е било и на други кралски сватби, така че не е рядко явление."

Вътрешен човек каза пред изданието Mirror, че изборът на Уилям се свежда до лични предпочитания. „Той не е човек за бижута. Никога не е носил такива. Той реши, че не иска да носи такова и сега“, каза говорителят.

Нежеланието да се носи брачна халка е често срещано в семейство Уиндзор. Покойният дядо на Уилям принц Филип също избра да не носи халка по време на брака си с кралица Елизабет II.

Принц Хари, който се ожени за Меган Маркъл през май 2018 г., обаче често е виждан да носи сватбената си халка. Може би позицията му относно аксесоара е малко по-различна, като се има предвид, че той и Меган вече не са работещи членове на кралското семейство.

Кралският експерт Елоиз Паркър обясни пред Marie Claire през 2018 г., че никога не е било традиция кралските мъже да носят брачна халка. „Мисля, че когато имаш сватба, гледана от милиони, всички знаят, че си женен", обяснява тя.

Ужасът на 10 катастрофални кралски сватби

Междувременно Кейт винаги носи своя пръстен, изработен от уелско злато, заедно с годежния си пръстен със сапфир и диамант. Скъпото бижу принадлежеше на покойната майка на Уилям, принцеса Даяна, която загина в автомобилна катастрофа през август 1997 г., когато Уилям беше на 15 години.

42-годишната съпруга на принц Хари, Меган Маркъл, носи пръстен с три малки диаманта, два от които са част от колекцията бижута на Даяна.

Тайните на 9 уникални кралски бижута

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти