Принц Хари „с радост би приел“ среща с Уилям, но ще има ли помирение между братята?

Въпреки че някои очакваха новината за рака на крал Чарлз III да сплоти кралското семейство, изглежда Хари и брат му Уилям нямат планове да се срещат по време на престоя на херцога на Съсекс в Лондон.

Предполага се обаче, че общият им приятел Марк Дайър - който беше наставник на принцовете след смъртта на Даяна - може да действа като мост между братята, според източник, цитиран от Daily Mail.

Според кралски източници Уилям остава фокусиран върху грижите за съпругата си Кейт, която се възстановява от коремната си операция и си взе продължителен отпуск от обществени задължения до след Великден.

уилям кейт хари
Снимка: Getty

Хари пък вчера летя от дома си в Калифорния до Лондон за 45-минутна среща със своя болен от рак баща крал Чарлз.

Хари не е прекарал нощта в никоя от кралските резиденции, като на практика не притежава имот на територията на Обединеното кралство след изгонването му от Фрогмор Котидж миналата година. Смята се, че той може да е отседнал в луксозен хотел.

Освен това не се очаква Хари да остане дълго в Лондон и вече е готов да се върне в дома си в Монтесито, Калифорния, където живее със съпругата си Меган Маркъл и двете си деца.

меган и хари
Снимка: Getty

Близки до принц Хари споделиха, че той би се радвал на възможността да се срещне с брат си, като вътрешен човек добави: „Основната причина на херцога да пътува до Обединеното кралство е да посети баща си. Ако се появи възможност да се види с принца на Уелс, тогава херцогът с радост би я приел.“

Пътуването на по-малкия син на краля събуди надежди, че завръщането му във Великобритания ще стане повод за излекуване на болезнените отношения с Чарлз и принц Уилям на фона на продължаващата им вражда.

Хари почти не е говорил с баща си след смъртта на кралица Елизабет и се съобщава, че не са имали контакт, когато той отпразнува 39-ия си рожден ден.

Чарлз и Камила
Снимка: Getty

Източници от двореца обясниха, че няма планове за среща между Хари и Уилям, докато херцогът на Съсекс е в Лондон, попарвайки надеждите за потенциално сближаване между двамата братя.

По-рано кралският коментатор Ричард Фицуилямс каза: „Сигурен съм, че Хари ще загърби миналото точно сега на фона на този сериозен проблем.“

Кристина Кириаку, бивш прессекретар на краля, коментира днес: „Чарлз обожава Хари. Той не искаше да се случва това отчуждение. Ако от лошите новини последват добри и Хари, кралят, кралицата и брат му се съберат отново – би било прекрасно.“

Същевременно кралят прекара понеделник вечер у дома в Лондон след започване на амбулаторно лечение на рак, докато семейството и приятелите му разкриха, че остава „изключително позитивен“ относно притеснителната диагноза. Но той може би ще пропусне обществените си задължения за няколко месеца.

Знае се още, че Чарлз се е свързал лично със синовете си, за да им съобщи диагнозата си, преди тя да бъде обявена от Бъкингамския дворец.

Източник, близък до Хари, каза, че той веднага е решил да дойде във Великобритания, за да бъде до баща си. Експерти твърдят, че бързото заминаване на Хари във Великобритания „доказва сериозността“ на състоянието на краля.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти