„Тя е неговата скала“: каква роля ще изиграе Камила в борбата на Чарлз с рака

Вчера вечерта Бъкингамският дворец разпространи шокиращата новина, че крал Чарлз III е диагностициран с форма на рак. В момента целият свят отправя пожелания за успешно възстановяване на монарха и и се пита как се чувстват той и неговите близки.

Безспорно съпругата на Чарлз, кралица Камила, играе огромна роля в живота му и именно тяхната силна връзка се смята за това, което ще помогне най-много на краля в това изпитание.

Приятелство, любов и уважение. Това е, което ги сближава“, обяснява наскоро близък приятел на кралската двойка, цитиран от Daily Mail. „Те са доста различни хора по много начини, но всъщност са двама души, които просто наистина се обичат и уважават един друг и въпреки всичко се смеят ужасно много. Наистина е сладко.“

Чарлз и Камила
Снимка: Getty

Подобно мнение споделя и Анабел Елиът, сестрата на Камила, която ги описва в интервю за BBC миналия месец като „ин и ян“, но и напълно „брилянтен“ екип.

И затова кралски експерти нямат съмнение, че кралица Камила ще бъде повече от всякога опора за краля през предстоящите трудни месеци. Разбира се, тревожната новина, че съпругът ѝ е бил диагностициран с рак, със сигурност е огромен удар за Нейно Величество.

От момента, в който се влюбват за първи път в началото на 20-те си години, пътищата на Чарлз и Камила са неразривно преплетени въпреки всяка пречка. Целият свят е наясно, че тяхната любов не е обичайната любовна история – и наистина в един момент покойната кралица Елизабет се опасявала, че връзката им може да застраши монархията.

Чарлз и Камила
Снимка: Getty

Но ето че въпреки всичко Чарлз и Камила ще отпразнуват 20-ата годишнина от сватбата си следващата година – нещо, което мнозина смятаха за невъзможно преди няколко десетилетия.

„Нейният подход към тази опустошителна новина, сигурен съм, ще бъде в типично спокойния и прагматичен неин стил и тя ще настоява да бъде до съпруга си, подкрепяйки го на всяка крачка“, коментират близки до кралското семейство.

„Камила е неговата скала.“

Чарлз и Камила
Снимка: Getty

Тe обясняват, че Камила е била с Чарлз, докато той се е връщал в Лондон, за да започне амбулаторно болнично лечение.

Daily Mail разкрива още, че докато кралица Камила е разбираемо загрижена и се готви да играе „важна роля в подкрепата на краля през целия му период на лечение“, тя все пак планира да продължи със своите обществени задължения.

„Тя искрено уважава съпруга си, неговия стремеж, страстта му да промени света към по-добро“, издава друг източник.

Според близки до кралското семейство Камила е най-яростният защитник на краля и има огромна лоялност към него.

Чарлз и Камила
Снимка: Getty

„Наистина, през всичките години на работа с нея никога не съм чувал Камила да се обръща към съпруга си с нещо различно от „Негово кралско височество, принцът, кралят или Негово величество“, дори насаме.“

Камила изпитва огромно уважение към съпруга си като крал, както и като мъж, и към институцията на монархията. Това е нещо, на което и самата кралица Елизабет бе започнала да се възхищава, категорични са кралски експерти.

„Те се разбират, споделят едно и също чувство за хумор и се разсмиват. Имат едни и същи интереси - провинцията, разходките, кучетата им..... и, да, кралицата знае кога да настоява и кога да отстъпва. Тя знае кога да му даде повече пространство“, добавя друг източник.

Чарлз и Камила
Снимка: Getty

А смехът и оптимизмът са неща, от които те, като двойка, ще се нуждаят повече от всякога, догато са изправени пред здравословните изпитания. И като всичко в живота им, и това е нещо, към което ще подходят заедно и обединени, категорични са експерти.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти