По-скандален от всякога: Фотосесията на Сам Смит, която шокира интернет

Последната фотосесия на певеца Сам Смит, който в последно време ни изненадва все повече и повече с ексцентричните си костюми и сценично поведение, създаде истинска полемика в интернет пространството. Кадрите предизвикаха вълна от разнополюсни коментари - докато някои ги нарекоха „емблематични“, други са на мнение, че Смит не изпраща „положително послание“ с тези снимки.

Доказвайки какво означава да бъдеш находчива поп звезда през 2023 г., певецът накара всички отново да говорят за него, като просто публикува четири снимки от фотосесията си за последния брой на списание Perfect. На кадрите можем да видим как тялото му е болезнено стегнато в корсет и омотано с връв. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAM SMITH (@samsmith)

Темата на скандалната фотосесията е автономността на тялото. Визията на Сам Смит е дело на дизайнерката Михаела Старк, чието бельо е изработено със специфичното намерение да изкривява и обезобразява тялото, пишат от сайта Pink News. 

Някои потребители на социалните мрежи критикуват Смит за „носене на дрехи, които не са му по мярка“, и твърдят, че фотосесията е „странна“, „отвратителна“ и „отчайваща“.

„Не разбирам концепцията? Как това е изкуство? Прекъсването на кръвообращението за фотосесия не е положително послание, което можеш да изпратиш. Не ме интересува теглото или имиджа му, тъй като всички тела са красиви, но поне да облече нещо, което му подхожда. Не е здравословно да влизате в дрехи с два размера по-тесни. Има по-добри начини да крещите за внимание и това със сигурност не е един от тях." – изразява критиката си един от коментиращите публикацията на Смит. 

Други виждат това като форма на себеизразяване чрез изкуство и противопоставяне срещу наложените стереотипи за това как трябва да изглежда красивото тяло. 

"Просто абсолютният гняв на хората, които виждат паласки, които не са скрити, а са на пълен показ, и не могат да се справят с факта, че нещо, за което им е казано, че е грозно и трябва да бъде скрито, е толкова гордо показано в модна фотосесия." – защити потребител в Twitter снимките на изпълнителя.

В миналото Смит публично е говорил за борбата си с наднорменото тегло и това как е възприемано тялото му. Със снимките от скорошната си фотосесия той възобнови дебата около отхвърлянето на хората с повече килограми и различна сексуална ориентация. 

Най-дръзките визии на Сам Смит

Прочети също:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти