Каква ще бъде ролята на Том Круз на коронацията на крал Чарлз III

През последните месеци усилено се говореше за звездите, които по една или друга причина няма да успеят да участват в предстоящата коронация на крал Чарлз III.

Кралят ще бъде коронясан в Уестминстърското абатство в събота, 6 май, с короната на Свети Едуард, която е от масивно злато и датира от 17-и век.

Традиционната религиозна церемония, водена от архиепископа на Кентърбъри, ще бъде последвана от поп концерт в замъка Уиндзор в неделя вечерта.

крал чарлз
Снимка: Getty

Адел, Елтън Джон, Spice Girls и Хари Стайлс влязоха в списъка с известни британски музиканти, които няма да пеят за Негово Величество по време на тържеството идния уикенд, припомнят от Newsweek. Причините, изтъкнати от тях, са други служебни ангажименти, които вече са поели.

Някои изпълнители, които се съгласиха да излязат на сцената на събитието, са американци, като например Кейти Пери и Лайънъл Ричи.

А от няколко дни е ясно, че още един известен американец се съгласи да отпразнува публично коронацията на краля, както и каква точно ще бъде изявата му.

Актьорът Том Круз е планирано да се появи по време на официалния тържествен концерт, който ще се състои на 7 май, ден след церемонията по коронясването. Феновете ще могат да видят лицето му и да чуят гласа му, макар и не по начина, по който някои може би са очаквали.

том круз
Снимка: Getty/Gulliver

Според BBC Том Круз, както и други известни лица като Джоан Колинс и Мечо Пух, ще се появят на коронацията чрез предварително записано видео.

Звездата от „Мисията невъзможна“ се очаква да забавлява зрителите на тържеството по случай коронацията „в поредица от предварително записани скечове и сегменти, разкриващи малко известни факти за Краля“, предават още от BBC.

Сайтът The Sun съобщи още през февруари за отправената към Том Круз покана:

„Том беше поканен на коронацията на крал Чарлз и няма начин да я откаже“, каза източник пред The Sun по това време. „Това е изключително престижно събитие и Том е истински роялист – освен това сега е близък с принц Уилям и Кейт. Том каза на филмовите шефове да спрат снимките на „Мисията невъзможна“ през уикенда на коронацията, за да е сигурен, че ще може да присъства.“

През май миналата година принц Уилям и Кейт Мидълтън подкрепиха Том Круз, като присъстваха на благотворителната премиера на новия му филм „Топ Гън: Маверик“. Тогава Круз придружи херцога и херцогинята по червения килим и ги запозна със своите колеги и с продуцента на филма.

том круз уилям кейт
Снимка: Getty

В неделя се очаква да се изявят още Take That, Кейти Пери и Лайънъл Ричи и Андреа Бочели. Според BBC, които ще излъчват събитието на живо, концертът „ще отпразнува нова глава в историята на нацията, повдигайки теми като любов, уважение и оптимизъм“.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти