Кралски експерт: Принц Хари рискува да изгуби семейството си, ако пропусне коронацията

Принц Хари рискува да загуби всякакъв шанс да се помири с кралското семейство, ако пропусне коронацията на баща си, крал Чарлз III, през май, каза кралският експерт Александър Ларман.

„Ако той [не] отиде на коронацията, всъщност казва: „Няма да имам никакви отношения със семейството си никога повече“, каза журналистът пред Us Weekly.

Ларман добави, че ще бъде „изумен“, ако 38-годишният херцог на Съсекс не присъства на събитието въпреки нестабилните отношения на него и съпругата му Меган Маркъл с кралското семейство.

Хари и Меган – които се ожениха през май 2018 г. и има две деца: син Арчи, на 3 години, и дъщеря Лилибет, на 21 месеца – говорят доста открито за негативния си опит с кралската институцията, откакто се оттеглиха от работните си роли като членове на кралското семейство през 2020 г.

В мемоарите си "Резервен", публикувани през януари, Хари се оплака от няколко високопоставени кралски особи, включително баща си Чарлз и брат му, принц Уилям. В книгата си бившият военен пилот твърди, че той и Уилям са се сбили през 2019 г., след като херцогът на Кеймбридж нарекъл Меган „трудна“ и „груба“.

В допълнение към твърденията за принц Уилям, който в момента е първият в линията за британския трон, Хари твърди, че баща му Чарлз веднъж му казал, че няма „достатъчно пари за обикаляне“ за него и Меган, въпреки че кралското семейство осигурявало подкрепа за Уилям и съпругата му, принцеса Кейт.

Въпреки скандалните твърдения, херцогът на Съсекс заяви по време на януарско интервю за ITV, че иска да се помири с баща си и брат си. „Бих искал да си върна баща ми. Бих искал да си върна брат ми”, каза той тогава.

Кралският експерт Ларман обаче каза, че според него Хари е знаел, че мемоарите му ще доведат до трайно отчуждаване от кралския клан.

„Публикуването на книга като "Резервен" с такова ниво на атака срещу семейството ти е по същество прекратяване на всяка връзка, която някога сте имали“, каза той, добавяйки, че не смята, че Хари има някакъв „интерес от помирението“. 

Историкът също казва, че според него кралското семейство „трябвало да отговори“ на мемоарите: „Мисля, че Уилям трябваше да даде интервю, в което да протегне братска ръка. Трябваше да каже: „Всички сме много загрижени за него. Разбираме, че той е имал най-ужасния травматичен шок, когато майка му почина толкова млада. Знаем, че животът е бил труден за него“.

Освен че говори за роднините си, принц Хари също критикува медиите в Обединеното кралство за отношението им към него и семейството му през годините. По-рано тази седмица Хари, който се премести в Съединените щати с Меган през 2020 г., предприе пътуване обратно към Лондон за делото си срещу Associated Newspapers Limited, издателят зад Daily Mail, Mail Online и Mail on Sunday.

Пътуването на Хари до Обединеното кралство идва само месеци преди коронацията на Чарлз, определена за 6 май - същия ден, когато е и четвъртия рожден ден на Арчи. Кралицата-консорт Камила, която, подобно на Чарлз, автоматично прие новата си титла след смъртта на кралица Елизабет II през септември 2022 г., също ще бъде коронована.

Вековните традиции, които крал Чарлз ще спази или наруши при коронацията си

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти