Решено е: Бъкингам обяви дали принц Хари и Меган Маркъл ще присъстват на коронацията

Семейство Съсекс е взело разумно решение за присъствието си на коронацията на 6 май.

От Бъкингамския дворец съобщиха, че принц Хари ще присъства на церемонията по короноването на крал Чарлз Трети. Меган Маркъл обаче няма да бъде до съпруга си.

Най-важното за коронацията на крал Чарлз Трети

„Бъкингамският дворец с удоволствие потвърждава, че херцогът на Съсекс ще бъде на предстоящата церемония по короноването на краля и кралица Камила в Уестминстърското абатство в Лондон  Херцогинята на Съсекс ще остане в Калифорния с принц Арчи и принцеса Лилибет“, гласи изявлението.

38-годишният принц има желание да присъства на церемонията, за да подкрепи баща си в този важен момент от живота му, казва приятел на Хари пред списание People.

Въпреки че по случай коронацията ще се състоят събития в продължение на три дни, включително концерт в замъка Уиндзор и ден за доброволци, не се очаква да се появи другаде освен на церемонията в Уестминстърското абатство.

Коронацията създаде противоречие още с избора на дата, която съвпада с рождения ден на Арчи, по-голямото дете на херцога и херцогинята на Съсекс. С оглед на слуховете за опасения в Двореца, че с присъствието си Меган и Хари могат да откраднат вниманието от Чарлз Трети в големия му ден, както и нуждата принцът да присъства, за да заздрави отношенията със семейството си, двойката очевидно е взела възможно най-разумното решение.

Вековните традиции, които крал Чарлз ще спази или наруши при коронацията си

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти