Кралицата на красотата Ивет Григорова: За силата да оцеляваш и да обичаш

Тя е една Пепеляшка от Перник, която обаче се превърна в кралицата на бизнеса с красота в България. Пътят ѝ към модата започва в края на режима на Тодор Живков, когато отказва на баща си да бъде инженер в един от мастодонтите на социализма за тежко машиностроене - завод "Червена могила" в Радомир. Тази седмица в откровено интервю за битката ѝ на модната сцена и в живота пред Мариян Станков - Мон Дьо застава неповторимата Ивет Григорова.

В първите години на демокрацията Ивет вече има едно дете, един брак и едно предизвикателство - да запише сестра си в агенция за модели. Момент, който определя завинаги живота ѝ. Останалото са последните 30 години в бизнеса с мода, в който тя влиза като собственик на агенция, която носи нейното име през 1994 година. Сега е една от най-влиятелните жени в модния бизнес у нас. 

Емблематичните жени на 90-те, които преобърнаха света на модата

"Аз не съм жена с илюзии, аз съм жена с интуиция, така че аз успях", казва тя за себе си. 

Това, че е най-влиятелната жена в модния бизнес в България обаче никога не я е карало да се възгордее. "Ако си мислиш, че ще ти кажа, че се чувствам горда, не. По-скоро се чувствам удовлетворена от всичко това, което съм направила, защото то никак не е малко. От всичките тези модели, които съм изградила. Мои лица са на кориците на най-големите модни списания по света", казва тя. 

"В началото много малко хора вярваха в мен. Много малко хора ми се довериха. Това бяха единици. Никой не вярваше. Всеки ми казваше "Ти добре ли си? Къде отиваш? С какво се захващаш?". Аз имах щурата амбиция да им докажа точно обратното."

Признава, че в началото не е разбирала нищо от този бизнес. Дори не го е приемала за бизнес. "Аз правих нещо, което ми харесваше. Нещо, което като го усетих, се влюбих и разбрах, че е моето", казва Ивет. 

Най-трудният момент в бизнеса ѝ е една случка от 90-те - когато влиза в офиса си и го заварва разбит. Открива нейна снимка, забодена с нож, което изглежда като явна заплаха. "Помислих си, че може да се случи нещо лошо с мен или семейството ми. Тогава се случваха постоянно такива неща. Но, мислих, мислих едно денонощие и си казах "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората", спомня си тя.

Най-тежкият момент в живота ѝ обаче не се случва толкова отдавна. Случва се през 2019 г. и Ивет споделя за пръв път за това в предаването "Събуди се".

"Трябва да живееш тук и сега и да цениш, и да се радваш и на най-малките неща. Този урок го получих след като известно време бях, може би около 20 дни, между живота и смъртта."

Ивет не иска да разкрива подробности за инцидента, който е застрашил живота ѝ, но разказва, че се случва изведнъж, докато е на почивка в чужбина. "Луиза веднага долетя, дойде и беше през цялото време плътно до мен. Кристина гледахме да я пощадим", разказва тя за това как дъщерите ѝ се справят с тежкия момент.

В живота ѝ обаче има място и за много положителни емоции и любов. Тя прави голяма крачка, за да е с мъжа, с когото е днес. 

"Тръгнаха едни разговори по чата. Някакси много се сближихме. Усетихме, че не само си пасваме като характер и като близост, ами започваме и интимно да се привличаме", разказва тя. "Това беше много добре обмислено решение, което съм го взела много трудно. Просто ме връхлетя любовта. Влюбих се. Много се влюбих."

Цялото интервю гледайте във видеото. 

15 модни тенденции, които никога няма да остареят

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти