Рецептата на Луиза Григорова-Макариев от "Черешката на тортата": Ябълков сладкиш

През изминалата седмица актрисата Луиза Григорова бе един от звездните гости в предаването "Черешката на тортата".

Там тя приготви прекрасен ябълков сладкиш - рецептата за него ви споделяме сега:

Необходими продукти:

7-8 ябълки
1 ч.ч захар
100 – 150 гр. лешници

За блата:

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
3 с.л. олио
1 бакпулвер
1 опаковка заквасена сметана

Начин на приготвяне:

7-8 ябълки се обелват и се режат на кубчета. Слагат се в тавичка и се поръсват с 1ч.ч. захар. Запичат се във фурната на 180 градуса, докато омекнат.

Когато ябълките започнат да омекват, в тавата се слагат около 100-150 грама цели лешници или други ядки по избор, за да се напоят и също да омекнат леко.

За блата:

Всичко се смесва и разбърква, докато се получи хомогенна смес. Сместа се изсипва върху ябълките и ядките. Пече се, докато стане готово тестото и се вади, за да изстине.

Една кофичка заквасена сметана се разбърква хубаво с 1-2 с.л. захар.

Когато изстине блата, се обръща с ябълките нагоре и се намазва хубаво със заквасената сметана. Отгоре може да се украси с шоколадови стърготини и смлени ядки или каквото и да е по избор.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти