Хелена Бонам Картър: „Не мисля, че „Короната“ трябва да продължава“

Британската звезда Хелена Бонам Картър смята, че сериалът „Короната“ трябва вече да е приключил, стана ясно от нейно интервю пред The Guardian.

Актрисата, която изигра ролята на принцеса Маргарет в сезони 3 и 4, изненада мнозина, като заяви, че според нея е по-добре да се сложи край на хитовата поредица на Нетфликс.

От The Guardian попитаха Хелена какво мисли за мемоарната книга на принц Хари „Резервен“ и дали смята, че биографията му би дала ценен материал за новите епизоди на „Короната“.

„Трябва да се изразя внимателно, но всъщност аз изобщо не мисля, че сериалът трябва да продължава. Играх в него и обожавам епизодите, в които участвам, но вече нещата са различни. Когато „Короната“ стартира, беше историческа драма, а сега се сблъсква с настоящи събития. Но решението зависи от тях.“

Хелена предпочете да не изказва мнение по въпроса за автобиографията на принц Хари, като нарече ситуацията „сложна“.

Според нея каквото и да каже, би било извадено от контекста. „Мисля, че на това се отдели достатъчно внимание.“, заключи тя.

Самата Хелена имаше задачата да влезе в образа на една „резерва“ – по-малката сестра на кралица Елизабет. Според актрисата обаче самата принцеса Маргарет нямала нищо против да бъде номер две, но това, което наистина я дразнело, било, че е ниска.

„Вероятно е била подтикната от това, че прабаба й казала, че е дребна. И това я белязало. Странно е какво носим в себе си – комплекси, които могат да управляват цялото ни поведение.“

Самата Хелена признава, че също има своите страхове и комплекси.

„Но с напредването на възрастта казваш: „Както и да е“. Проклятието на младостта е, че приемаш комплексите си твърде насериозно. Щом пораснеш малко, казваш на демоните да млъкнат, защото са скучни.“

Затова и тя твърди, че в момента, на 56 години, е по-щастлива и наясно със себе си от всякога.

Това не е първият път, в който Картър говори за посланията и ролята на „Короната“ в съзнанието на обществеността.

От daily mail припомнят, че през 2020 г. тя каза, че сериалът носи „моралната отговорност“ да напомня на зрителите, че не гледат документален филм, като в официалния подкаст на шоуто подчерта: „Сюжетът е драматизиран“.

Актрисата похвали сценариста на сериала Питър Морган за „удивителното“ изследване, което е направил, за да пресъздаде съдбата на кралското семейство.

През октомври миналата година пък самият Морган отвърна на критиците, които обвиниха създателите, че „експлоатират“ кралското семейство в най-новите епизоди.

Тогава Морган защити шоуто, което показва разпадането на брака на крал Чарлз и Даяна в сезон 5, докато трагичната смърт на покойната принцеса през 1997 г. ще бъде сюжетна линия в предстоящия 6-и сезон.

Пред Entertainment Weekly Питър призна, че последният сезон не стига по-далеч от „трудния период“ за кралското семейство през 90-те години.

И макар че според Морган крал Чарлз „почти сигурно ще преживее болезнени спомени“ от този период, сценаристът поясни: „Това не означава, че историята ще бъде неблагосклонна към него или към монархията.
 

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти