Само я вижте! В новия сезон на „Короната“ се появява „роклята на отмъщението“ на принцеса Даяна

Малката черна рокля на принцеса Даяна остава една от най-емблематичните визии (в гардероба ѝ, а може би и в модната история?). Облича я на светско събитие – лятното парти на Vanity Fair, през юни 1994-та, а изборът ѝ никак не е случаен.

В същия ден е излъчено интервю с принц Чарлз в национален ефир, в което той признава, че има любовница. По това време двамата са разделени от година и половина, разводът все още не е официализиран, а в публичното пространство все по-често се появяват спекулации за фигурата на друга жена в живота на престолонаследника – Камила Паркър Боулс.

В момент, в който целия свят разбира за проблемите в семейството ти, за изневерите на съпруга ти, за нежеланието му да се бори за вашата връзка, вероятно ти се иска да избягаш и никога повече да не се завърнеш под светлината на прожекторите. Това обаче го правят слабите и неуверените. А Даяна е всичко друго, но не и това. 

И така, тя се появява на събитието и съвсем осъзнато привлича всички погледи към себе си. Дори няма нужда да казва нито дума, защото тази рокля казва всичко:

На снимката виждате нейно величество "the revenge dress" (роклята на отмъщението), която е призната за една от най-стратегическите визии на всички времена. 

Създава я дизайнерката от гръцки произход Кристина Стамболян.

Интересен факт е, че по план Даяна трябва да носи рокля на Valentino, но изборът ѝ става достояние на медиите непосредствено преди събитието. Решава да смени дрехите, а в гардероба си случайно открива този секси модел в черно, който е купила преди цели три години, но никога не облича, защото според кралския етикет е твърде предизвикателна.

30 кралски скандала, които разтърсиха монархията

Сериалът „Короната“, посветен на британското кралско семейство, се завръща с нови епизоди. Предстои да видим как бракът на Даяна и Чарлз окончателно се разпада, проследявайки събитията от 1990 година до онзи трагичен ден през 1997 година, в който принцесата на народа ни напуска завинаги.

В пети сезон със сигурност ще видим много емблематични събития, оставили отпечатък върху съвременната поп култура. Сред тях, разбира се, е онази великолепна фатална черна рокля, на която посветихме горните редове.

И така (барабани, моля), представяме ви актрисата, която влиза в образа на Лейди Ди – ослепителната Елизабет Дебики:

Харесва ли ви тази интерпретация на една от най-известните рокли в съвременната история? Споделете ни в коментар.

Според Netflix премиерата на новия сезон на „Короната“ ще се състои през ноември 2022 година, а ние ви обещаваме да следим и информираме за всички нови любопитни факти, свързани с него.

Още по темата:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти