"Злото куче" в "Като две капки вода" Фънки проговори за рок миналото на Веско Маринов

Димитър Ковачев-Фънки и Веселин Маринов седят един до друг в журито на 11-тия сезон на "Като две капки вода". Въпреки че изглеждат като хора от две различни вселени, между тях двамата има много повече общи неща от задачата да оценяват образите на участниците в предаването за имитации.

Фънки, който от вече 8 сезона е жури в „Като две капки вода“ в ефира на NOVA и често е определян като "злото куче" в състава, разказа пред Лора Крумова в студиото на "На фокус", че с Веселин Маринов са били състуденти в Музикалната консерватория и той все още помни лудите рок години на поп певеца.

„Помня Веско Маринов от Консерваторията, а след това той беше заедно с „Импулс“ и пееше страхотно песни на „Whitesnake“. Бяха една плеяда доста силни певци и сериозни гласове в естрадния жанр“, споделя спомените си за колегата си Фънки.

Маринов, който дошъл в София от Полски Тръмбеш, за да учи музика, е бил вокалист на българската рок група „Импулс“ през 80-те и именно рок музиката е тази, с която е израснал. Заради дългата му коса в тийнейджърските му години, прякорът му по това време бил Кемпесът – на голямата футболна аржентинска звезда Марио Кемпес.

По-късно по естествен начин певецът се насочва към поп музиката, която изпълнява и до днес, но рокът присъства задължително в плейлиста му. „Когато си пусна Дейвид Ковърдейл в колата, нямам нужда от много кафета, веднага се разсънвам“, призна той през март в "На фокус".

Феновете на „Като две капки вода“ трудно биха могли да забравят невероятното превъплъщение на Веселин Маринов в образа на Дейвид Ковърдейл, фронтменът на рок групата „Whitesnake“ преди няколко години в шоуто. Тогава изпълнителят призна, че е почитател на рок музиката и в младите си години е бил рокаджия. 

"С Фънки сме учили заедно в Консерваторията и той си беше ексцентричен и преди. Не бяхме близки, но бях в една група с партньора му Амебата. Имахме си респект с Фънки“, каза самият Веселин Маринов на Лора Крумова, когато гостува в предаването "На фокус" през март.

Фънки призна също, че майка му е голям фен на Веско Маринов и не пропуска концерт на обичания български изпълнител. 

Прочети още:

 

 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти