Маги Джанаварова: "Един артист винаги ще си остане артист, независимо от обстоятелствата."

маги джанаварова
Снимка:

В днешния слънчев петък си говорим с още по-слънчевата Маги Джанаварова. Тя е позитивна, адски талантлива и много вдъхновяваща, а в момента печели сърцата и аплодисментите на публиката в култовото шоу "Като две капки вода". Тя ни разказва за предизвикателството да участваш в подобен формат, коя известна личност ѝ се иска да имитира и как се справя с извънредното положение.

***

Здравей, Маги.Ти взе участие и в още един супер успешен формат, а именно "Маскираният певец". Сега, преминавайки и през "Като две капки вода", кое ти се струва по-трудно и по-голямо предизвикателство? Има ли изобщо база са сравнение?

Според мен определено има нещо общо и това е способността ти да можеш да избягаш от себе си, да бъдеш до такава степен отворен и разкрепостен, че да пренебрегнеш себе си. От друга страна в „Маскираният певец“ никой по никакъв начин не бива да разбира, че това съм аз, и това е допълнително напрежение, различно от това в Капките.

маги джанаварова
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Издай ни някоя твоя женска тайна - как се грижиш за себе си по време на изолация? Имаш ли трикове за скоростно повдигане на самочувствието?

Трикове за самочувствие нямам, но имам трикове за повдигане на духа и позитивното настроение. Сутрин се събуждам с мисълта за близките ми - как ще ги чуя, ще отворя прозореца и ще чуя птичките, които доста сериозно композират всяка сутрин. И от началото на карантирана тренирам доста сериозно вкъщи, а това установих, че повдига духа ми за целия ден. За щастие имам невероятния късмет точно в този период да работя и правя онова, което най-много обичам - да пея. Да пея в най-гледаното шоу :)

По случай 8-мия рожден ден на Edna.bg призовавахме читателките ни да споделят кои са жените, които ги вдъхновяват най-много (известни или не). Разкажи ни кои са твоите.

Най-големият вдъхновител жена в моя живот е моята майка. Винаги съм се възхищавала на страстта и всеотдайността в работата, но и като майка и съпруга. Все още има желание да се развива и го прави. Абсолютен перфекционист във всичко.

маги джанаварова
Снимка:

Кои са най-големите ти притеснения, свързани с шоуто? А за какво се вълнуваш най-кмного и най-трепетно всеки път преди да излезеш на сцената?

Най-големите ми притеснения са дали ще успея да се овладея секунди преди асансьорът да се отвори. Аз се вълнувам много от песента, която изпълнявам, защото живея една седмица с нея и искам да дам най-доброто, на което съм способна.

В образа на кой изпълнител би искала да се превъплътиш, но бутонът все още не ти е дал тази възможност?

Честно казано нямам никакви предпочитания. В това шоу разбрах, че колкото е по-далеч един образ от мен, толкова повече излизам от зоната си на комфорт и израствам. Каквото и да ми се падне, ще го направя със същата страст, както всяко друго.

Какво трябва да направи една жена, за да влезе убедително в мъжки образ?

Трябва да забравиш за всичко женствено (като изключим образа на Мерилин Менсън, там ми казваха, че това не е проблем :)). Трябва да отвориш съзнанието си, колкото се може повече и да репетираш движения, поглед и присъствие, които са тотално различни от твоите.

маги джанаварова
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Изключвайки ангажиментите около шоуто, вероятно напоследък ти остава повече време за самата теб. На какво го посвещаваш?

За щастие, това е един от най-заетите ми периоди от доста време насам основно заради предаването, но отделно от това чета книги за израстването ми като артист, пиша музика, тренирам. Даже понякога се оказва, че съм забравила дори да ям.

Кое е най-важното, което един артист не трябва да забравя във времена на криза? Какво ти се иска обществото да си припомня по-често?

Един артист винаги ще си остане артист - стига да иска и да вярва, че това е неговата същност, независимо от обстоятелствата. Всички знаят, че музиката лекува, лекува душата. В такъв момент обаче смятам, че няма значение кой каква професия упражнява, просто трябва да се фокусираме във вътрешното си израстване, да се освободим от предразсъдъци. Да бъдем по-добри и благодарни, че сме живи, здрави и че имаме хора, които ни обичат. Да се научим да казваме “Обичам те”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти