Хилда Казасян: "Щастието е вътре в нас. Трябва да го потърсим, да го намерим и да си позволим да го изживеем"

хилда казасян
Снимка: Личен архив

Започваме седмицата с един разговор, който сгрява душата и лепва най-широката усмивка на лицата ни, защото е не с кого да е, а с една от най-лъчезарните, талантливи и ефирни дами на българската сцена - Хилда Казасян. Изключителна джаз певица, харизматична жена и най-лъчезарната част от журито на "Като две капки вода", с Хилда си говорим за щастието, живота по време на изолация, за предзивикателството да бъдеш част от "Като две капки вода" и за рошавите и усмихнати 50 :)

***

Дори в тези тревожни времена ти успяваш да запазиш аурата си на усмихнат и приветлив човек. Как намираш отдушник на чувствата си и се грижиш за вътрешната си хармония?

Това са качества, с които се раждаш. Важното е да не спираш да намираш ежесекундно поводи, с които да ги подхранваш и да ги съхраниш живи в теб. А такива има навсякъде около нас. Въпрос е само да ги виждаш.

хилда казасян
Снимка: Личен архив

Ще си позволим да цитираме твоя мисъл за друго интервю, която много харесваме: „Възможността да успяваш да заставаш над дребнотемието и проявленията му в хората е много съхраняваща.” Въпросът ни е: как се защитаваш от токсичните хора и източниците на негативна енергия?

Абсолютно сигурна съм, че подхождайки към всичко и всеки винаги с добро (поне в началото :)) успяваш в много голяма степен да парираш всяка волна или неволна лошотийка, насочена към теб.

Създаваш впечатление, че имаш пълен контрол над емоциите си и не обичаш да говориш за личните си проблеми. Музиката ли е инструментът, който оставяш да говори вместо теб, когато минаваш през труден период от живота си?

Да. Не понасям занимаването на хората с личния ми живот, както и аз самата да бъда занимавана с нечий друг такъв. А как се справям, в тежките ми периоди – затварям се сама в къщи, изживявам ги пълноценно :)... пък и аз все пак съм овен :), а овенът обича да казва: „Утре е нов ден!“.

хилда казасян
Снимка: Личен архив

Знаем, че си родена на 27 март, и, както сама каза, това те причислява към зодия Овен. Как прекара празника си в атмосферата на извънредното положение и какъв съвет би дала на Телците, на които им предстои да духнат свещичките си вкъщи?

Всъщност, ако трябва да бъда съвсем честна, това е един от най-хубавите ми рождени дни. Имах абсолютно основателно оправдание да направя това, което всъщност обичам най-много, а то е да си бъда вкъщи. Бях с най-скъпото си същество – дъщеря ми, и с един нов член на нашето семейство, който се появи в деня преди рожденният ми ден - изумително симпатичното и смешно, вече най-любимо куче на света, Бингли. Истината е, че никога няма да забравя този си рожден ден.

Беше споделила кадър от празника си с надписа: „Да станеш на 50, рошав, с пижама“. Кой е най-големият урок, който научи за тези рошави и усмихнати 50 години?

Че никак не е трудно да бъдеш щастлив. Всъщност, ако всички, които обичаш, са живи и здрави, това, да бъдеш щастлив не зависи от нито едно друго външно обстоятелство.То е вътре в теб и ако не го потърсиш, ако не го намериш и не си позволиш да го изживееш, то значи ти трябват още поне 50 години :).

хилда казасян
Снимка: Личен архив

Коя е най-приятната част от това, да си жури в „Капките“? А коя е най-неприятната (ако има такава)?

Най-приятното е въобще да имаш възможността да си част от това, за мен, най хубаво шоу в нашия ефир. Да си част от най-добрия и съществуващ с много любов екип, в който съм участвала. И да, наистина има неприятна част и тя е моментът, в който трябва да оценяваш, в повечето случаи едни много талантливи хора пред теб, положили кански труд за изключително кратко време.

Би ли приела предизвикателството да бъдеш участник в „Като две капки вода“? Знаем, че преди време си влизала в образ като гост-участник, но би ли участвала за няколко месеца като пълноправен участник? И в кой образ би искала да се превъплътиш?

хилда казасян
Снимка: NOVA/ Красена Ангелова

Аз имам вече 4 превъплъщения, две от които смятам за доста добри :) Честно казано, знаейки колко труд, притеснение и енергия коства това, мисля, че далеч предпочитам да си бъда в ролята на жури :)

И за финал бихме искали да ни издадеш нещичко за бъдещите ти творчески планове. :) И, разбира се, кое е първото нещо, което ще направиш след края на самоизолацията. 

С огромно удоволствие - не бих скрила дванадестетте концерта юни месец, но, ако трябва да съм съвсем честна, не бих ви натоварила с тази информация, тъй като най-вероятно, те ще се наложи да бъдат преместени. А първото, което ще направя, когато това приключи, ще бъде да си остана няколко дни в къщи, за да не попадна в хаотичната лудница, която най-вероятно ще настъпи. :)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти