Неустоимият сърцеразбивач: ето кой е най-сексапилният мъж за 2023

People sexiest man alive
Снимка: Getty

Всяка година сп. People обявява кой според изданието е най-сексапилният мъж на планетата. И всяка година изборът им е колкото приветстван от някои, толкова и критикуван от други. Все пак сексапилът е субективно понятие? Или не?

Е, през 2023 може и да се окаже, че People са посочили един мъж, който изглежда е всеобщ любимец, за когото сякаш бяхме позабравили през последните години. Неговият чар едва ли е останал незабелязан на екрана, особено от телевизионните зрители.

Става въпрос за актьора Патрик Демпси, който стана доста популярен благодарение на сериала „Анатомията на Грей“.

People sexiest man alive
Снимка: Getty

В ролята на красавеца д-р Дерек Шепърд в лекарския сериал Демпси спечели любовта не само на главната героиня Мередит Грей, но и на милиони фенове по света. И въпреки че изминаха почти две десетилетия от първата му поява в сагата, изглежда Патрик остарява като хубавото вино и днес е не по-малко чаровен от тогава.

Статутът му на сърцеразбивач предизвика такъв фурор сред феновете, че той краси страниците на People безброй пъти през годините. А ето че сега получава признанието за най-сексапилния жив мъж в света според изданието.

„Бях напълно шокиран, а след това започнах да се смея, сякаш това е шега“, коментира Патрик.

„Радвам се, че това се случва в този момент от живота ми“, казва още 57-годишният актьор пред People в интервю за корицата на изданието.

„Хубаво е да имам такова признание […] и това ми дава възможност да го използвам за нещо положително.“

Най-близкият до сърцето му проект е „Центърът Демпси“, който той основава в чест на покойната си майка, за да подкрепя пациенти с рак и техните близки.

People sexiest man alive
Снимка: Getty

В личния си живот Демси е доста по-различен от най-популярния си герой. Той женен от 1999 г. насам за 57-годишната Джилиан, която е гримьор и основател на козметична линия. Двойката има три деца – Талула, на 21, и 16-годишните близнаци Съливан и Дарби.

Що се отнася до това как ще реагират децата му, Демпси признава с усмивка: „Просто ще ми се подиграват и ще се заяждат с мен и ще измислят всякакви причини защо не трябва да бъда аз.“

„Което е добре, те ме поддържат млад.“

След като набра популярност в „Анатомия на Грей“, Патрик затвърди имиджа си на актьор, по когото зрителките обожават да въздишат, в романтични комедии като „Омагьосана“, „Шаферът“, „Денят на влюбените“ и „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“.

През декември актьорът ще покаже своите състезателни умения в режисирания от Майкъл Ман биографичен филм „Ferrari“ в ролята на италианския пилот Пиеро Таруфи.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти