След забраната за алкохол: Елизабет Втора отмени обиколка по лекарска препоръка

Елизабет Втора отмени пътуване до Северна Ирландия поради медицински съображения, предават от HELLO!

Изявление от двореца гласи: „Кралицата с неохота е приела лекарски съвет да си почине през следващите няколко дни“, съобщиха от Бъкингамския дворец в сряда.

Официалното изявление гласи още: „Нейно Величество е в добро настроение и е разочарована, че вече няма да може да посети Северна Ирландия, където трябваше да поеме поредица ангажименти днес и утре. Кралицата изпраща най-топлите си пожелания към народа на Северна Ирландия и с нетърпение очаква да я посети вбъдеще.“

От електронното издание на HELLO! отбелязват, че решението няма връзка с коронавируса.

Новината идва след като 95-годишният монарх проведе прием в замъка Уиндзор във вторник вечер. На него присъстваха международни бизнес и инвестиционни лидери, за да отбележат Глобалната инвестиционна среща на върха.

Елизабет Втора прие Бил Гейтс и още бизнес лидери в Бъкингамския дворец

Преди няколко дни стана ясно, че кралица Елизабет се е отказала от любимата си алкохолна напитка – мартини, докато се подготвя за един от най-важните моменти по време на властта си, предават от Vanity Fair.

Според двама източници, близки до монарха, лекари са посъветвали кралицата да се откаже от алкохола, с изключение на специални случаи, за да се гарантира, че е възможно най-здрава за натоварения си есенен график и преди празненствата по случай Платинения ѝ юбилей през юни 2022 г.

„Казано е на кралицата да се откаже от вечерното си питие, което обикновено е мартини“, споделя приятел на семейството. „Това всъщност не е голяма работа за нея, тя не пие много, но изглежда дребна несправедливост, че на този етап от живота си тя трябва да се откаже от едно от малкото удоволствия.“

Макар че рядко е забелязвана да пие на публични места, Елизабет Втора се наслаждава на питие през повечето вечери. Според дворцови източници тя често избира сухо мартини, което е любимо и на принц Чарлз.

Любимите алкохолни напитки на кралското семейство

На вечеря кралицата обикновено се наслаждава на чаша сладко вино, а по думи на покойната ѝ братовчедка Маргарет Роудс Елизабет е изпивала чаша шампанско преди лягане.

Сега обаче Нейно Величество ще пие само вода и безалкохолни напитки. „Алкохолът е зачеркнат, нейните лекари искат да се уверят, че е възможно в най-добра форма и здраве“, потвърждава втори източник на Vanity Fair.

Диетата за дълголетие на кралица Елизабет Втора

Въпреки това Елизабет Втора очевидно се чувства достатъчно млада духом, за да откаже наградата „Възрастен човек на годината“. След като организаторите на шеговитите награди решават да попитат кралицата дали би приела този приз, председателят на журито Гайлс Брандрет получава в отговор „мило писмо“. С него монархът изпраща най-топли благопожелания, но отклонява предложението да бъде удостоена с отличието, предават от NOVA.

„Нейно величество вярва, че човек е толкова възрастен, колкото се чувства, затова кралицата не мисли, че покрива критериите да приеме наградата и се надява да бъде намерен по-подходящ лауреат“, посочва се в писмото от Том Лайн-Бейкър, помощник-личен секретар на монарха.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти